| plasmaticus a întrebat:

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Cu ani in urma, peste 10, 15 ani programasem in Foxpro Visual pentru contabilitate. Am depus mult efort pentru ce era acolo.
Insa nu prea mai se instaleaza bine Foxpro Visual 6, atat am eu versiunea (nu mi-e clar daca exista una mai buna) sub Windows 10.
Si ma vad nevoit sa refac acele programe in alt limbaj de programare.
Ce recomandati pentru asta?
Si exista vreo posibilitate sa fie convertite acele coduri (dar nu sunt doar fisierele prg acolo, sunt si fisiere de raport, frt sau frx, baze de date) in alt limbaj uzual azi?
Multumesc
P.S. As vrea o indrumare pe zona de programe, nu sa mi se spuna ca sa imi cumpar soft pe tematica gata facut.

5 răspunsuri:
| tteo91 a răspuns:

întâmpinarea dificultăți cu utilizarea Foxpro Visual 6 pe Windows 10. Aceasta este o problemă comună, deoarece versiunea Foxpro Visual 6 nu este compatibilă cu Windows 10 și este recomandat să folosești o versiune mai nouă de Visual FoxPro sau alt limbaj de programare.

În ceea ce privește recomandările mele pentru un alt limbaj de programare, depinde de nevoile tale și de experiența ta anterioară. În general, cele mai populare limbaje de programare sunt C#, Java, Python și JavaScript, iar alegerea limbajului depinde de ceea ce dorești să realizezi.

În ceea ce privește convertirea codului existent într-un alt limbaj de programare, acest lucru poate fi posibil cu ajutorul unor unelte specializate. Cu toate acestea, este important să rețineți că această conversie poate fi un proces laborios și, în funcție de complexitatea codului existent, poate fi dificil de realizat în mod automat. În plus, fișierele de raport și bazele de date din Foxpro Visual pot necesita conversia separată într-un format compatibil cu noul limbaj de programare.

În concluzie, recomand să începi cu învățarea unui nou limbaj de programare care să fie potrivit pentru proiectul tău, iar apoi să te concentrezi pe rescrierea programelor în acest limbaj. Dacă dorești să convertești codul existent, poți încerca să găsești unelte specializate sau să colaborezi cu un programator care are experiență în conversia codului din Foxpro Visual într-un alt limbaj de programare.

| plasmaticus explică (pentru tteo91):

Multumesc pentru raspuns, dar din ce stiu eu nu ar mai fi vreo versiune de Foxpro compatibila, dar caut acum poate ca mi-a scapat asta.

Problema e ca am cateva programe mai ample facute in Foxpro si nu le pot folosi si am nevoie de ele. Eu am cautat o versiune peste Visual Fox 6, dar nu am gasit.

| tteo91 a răspuns:

P.S. Există câteva unelte specializate care pot fi utilizate pentru conversia codului din FoxPro Visual într-un alt limbaj de programare, dar aceste unelte nu vor fi întotdeauna capabile să convertească tot codul într-un mod corespunzător și că vor exista unele limitări și probleme pe care trebuie să le abordezi. Câteva exemple de astfel de unelte sunt:

1. FmPro Migrator: Acesta este un instrument care poate converti codul și fișierele de bază de date din FoxPro Visual în FileMaker Pro, un alt sistem de gestionare a bazelor de date. Acesta poate fi util dacă vrei să muti datele într-un alt sistem de gestionare a bazelor de date, dar nu este util pentru conversia codului în alt limbaj de programare.

2. XSharp: Acesta este un compilator de limbaj Xbase care poate compila codul din FoxPro Visual în cod Xbase compatibil. Acesta poate fi o opțiune bună dacă vrei să migrați codul într-un limbaj similar cu FoxPro Visual.

3. CodePorting C# Converter: Această unealtă poate converti codul din FoxPro Visual în cod C#. Acesta poate fi util dacă vrei să migrezi codul într-un limbaj de programare mai modern.

4. FoxPro to SQL Server Migration Assistant: Acesta este un instrument oferit de Microsoft care poate ajuta la migrarea datelor și codului din FoxPro Visual în SQL Server, un sistem de gestionare a bazelor de date de la Microsoft. Acesta poate fi util dacă vrei să migrezi datele și codul într-un alt sistem de gestionare a bazelor de date.

aceste instrumente pot fi utile pentru a te ajuta să incepi conversia codului, dar va fi nevoie de multă muncă manuală și rescriere a codului pentru a finaliza conversia în mod corespunzător și să asigura că noua aplicație este fiabilă și funcționează corect.

Daca vrei pune codul aici si te pot ajuta cu mai multe detalii.

Multumesc, ma voi uita pe fiecare dintre ele.