Are USB la un capat si la celalat mufa potrivita telefonului? Daca da atunci ala indeplineste dublu rol: cablu de date si cablul incarcator. Bula a ramas de pe vremea cand erau separate. Exemplu: https://www.emag.ro/......DZ1NZ8BBM/
Citeste titlul si ai sa te convingi!
Lipit nu, dar poate fi bagat si in incarcator.
Deci cablu de date poate fi si ala, da?
Da se poate PS :-) cablurile neoriginale pot deteriora device ul
Are USB la un capat si la celalat mufa potrivita telefonului? Daca da atunci ala indeplineste dublu rol: cablu de date si cablul incarcator. Bula a ramas de pe vremea cand erau separate. Exemplu: https://www.emag.ro/......DZ1NZ8BBM/
Citeste titlul si ai sa te convingi!
Cablul de alimentare are 2 fire (+ si -).
Cablul de date arata la fel ca si cel de alimentare, dar are 4 fire (+, - si 2 fire pentru date).
Diferenta o poti vedea doar daca conectezi telefonul cu un aparat (de exemplu cu un telefon). Cu cablul de date, calculatorul recunoaste si "vede" aparatul conectat, dar cu cablul simplu nu.
Cablul la care ma refer eu (nu sunt sigur daca e cablu de date sau nu, asta incerc sa aflu) repet, poate fi scos din incarcatorul telefonului si pus respectivul capat in mufa USB a unui computer de birou. Deci practic se face legatura intre telefon si computerul desktop. Deci putem vorbi de un cablu de date in acest caz?
L-am conectat si imi apare o mini-fereastra Autoplay pe ecranul calculatorului desktop in care am mai multe optiuni:
- Open this device to see files (daca dau click pe asta mi se deschide un folder complet gol)
- Import videos and photos from... (daca dau click pe asta, cu gandul de a transfera pozele si filmuletele de pe telefon in calculator, imi apare NO VIDEOS AND FILES WERE FOUND ON THIS DEVICE)...
Iar alta optiune de a putea extrage ceea ce vreau din telefon in calculator NU GASESC pe acea mini-fereastra (care apare la conectarea tel. cu calc.)
Deci ce pot sa mai fac? Tot ce vreau e sa pot scoate pozele si filmuletele din telefon!
Faptul ca-ti apare un folder (chiar gol) inseamna ca prin cablu se comunica - deci este cablu de date. Totusi, incearca si cu un cablu care a fost vandut (sau folosit) SIGUR ca cablu de date!
Urmaeste si ecranul telefonului cand conectezi cablul /calculatorul!
Nu cumva iti cere permisiunea de a se conecta?
1. Incearca si cu un alt cablu, care SIGUR functioneaza ca cablu de date.
2. Intra in setarile telefonului si vezi daca este ceva pentru transferuri de date.
3. La multe telefoane nu se vad pozele si filmarile daca nu sunt stocate pe cartela de memorie. Ai card de memorie in telefon? Pozele sunt salvate pe el (pe card) sau in memoria de lucru?
Dacă ți-l recunoaște pc-ul da, poate fi folosit. Am pățit cu un cablu de date sa nu fie recunoscut de pc.
Cablu USB denumit și SUB în engleza este cablu ce ofera /permite încărcarea device ului /urilor acesta poate avea forme, culori și dimensiuni diferite și nu NU MAI SE FABRICA DE MULT acel tip de încărcător legat de adaptor dintr o bucata cum ar veni deci în concluzie nu nu e legat de adaptor adaptorul e alta piesa ce ofera încărcarea cum ar veni e a 2 piesa din încărcător
Doar transfer de date ma intereseaza. Scoaterea pozelor si filmuletelor din telefon in computerul personal. Se poate face cu chestia aia de care intreb eu sau nu?