Eu am un procesor de prin 2012. Stiu un prieten care are Pentium 3 de peste 15-16 ani.In mod normal daca are racire buna si daca nu sunt socuri electrice poate merge si peste 50 de ani.
Depinde de procesor, placa de baza, utilizare etc. Minim 5 teoreric. Oractic eu am o unitate din 2004 care inca merge.
Poate sa țină mult și bine dacă îl folosești moderat și închizi PC-ul cu shutdown după fiecare utilizare.
Am la birou un Hewlett Packard, cu procesor 386 DX, fabricat in 1986, care functioneaza perfect. Il pastram ca sa jucam Donkey Kong!
Depinde de procesor, cum e construit, cum il folosesti. Eu am avut un pc foarte vechi pe care il tineam mai mult de teste, cu un Intel pentium nu mai stiu cat, are minim 8 ani, care a functionat pana acum cateva luni cand i-a murit placa de baza.
Daca te ref la un procesor de PC poate sa iti tina multi ani daca il intreti adica ( schimbi pasta, cureti de praf pentru a avea o ventilatie buna ) acum daca te tine 1 saptamana e vina producatorilor dar in general sunt slabe sanse sa se intample asta. La procesoarele de laptop e in mare parte la fel dar Procesoarele de Pc sunt mai rezistente. In mare parte nu cred ca o sa foloseti acelasi procesor 100 ani doar daca ai procesor quantum ).