| rosepassion a întrebat:

Cand cumperi telefon nou trebuie sa-ti formatezi bateria... la magazinul de unde am luat telul mi-a zis sa-l tin cand se descarca de tot bateria, 24 de ore la incarcat...insa unii zic ca nu se formateaza asa si ca asa nu merge... ca e mai bine daca il tin odata 16 ore, dupa 14 ore si dupa 12 ore...

Cum e mai bine? Si ce se intampla daca nu se formateaza bateria?

Răspuns Câştigător
| andreutz a răspuns:

Subscriu si eu la ce a zis kratos mai sus, doar cu o mica rectificare...atunci cand il formatezi, nu il scoti de la incarcat atunci cand auzi acel sunet de confirmare...il lasi fix 12 ore, orice s-ar auzi... explicatia este foarte simpla: telefonul bipuie dupa aproximativ 4 ore, cam cat ar dura o incarcare normala de baterie, nu o formatare de 12 ore... daca nu se formateaza bateria, pur si simplu nu te va tine deloc pe viitor...se va descarca foarte repede!

11 răspunsuri:
kratos
| kratos a răspuns:

Dupa ce se descarca complet bateria este indicat sa o lasi 12 ore in priza si apoi sa utilizezi normal telul. Adica vorbesti, asculti muzica se descarca bateria il bagi la incarcat si cand iti da semnalul sonor telul ca s-a incarcat sa-l scoti din priza.

| alecx4music a răspuns:

Toto acumulatorii se formateaza. Nu va mai dati cu parerea daca nu stiti. 12 ore de 3 ori cu telefonul oprit. Bafta!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Prima data il tii la incarcat 12 ore, apoi il folosesti normal.

| alexdop21 a răspuns:

Poate fi un soc pentru multa lume dar bateriile nu se mai formateaza, se formatau intr-adevar inainte, dar acum de cand cu tehnologia li-ion, nu se mai este necesara formatarea.

| Miruna3094 a răspuns:

Eu l-am tinut pe al meu de seara pana a 2a zi dimineata si s-a format bateria acum daca nu vb la el tine si 6 zile, cred ca depinde si de model

| rosepassion explică:

Mie aia mi-a zis 24 de ore sin nah cum am mai auzit k ii bine q orele de mi sus nu eram sigura...si pana la urma ce se intampla daca nul las cat trebuie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie formatata, altfel peste o luna nu-ti mai tine bateria aproape deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca mult mai util este sa inveti gramatica limbii pe care o folosesti si apoi sa-ti cumperi si telefon.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cate stiu eu, telefoanele noi (toate cele noi au baterii Li-ion) oricum taie bateria de la curent cand e plina, deci degeaba o lasi 12 ore, dupa 4 ore nu mai incarca.
Daca e baterie pe baza de litiu (li-ion sau li-pol) nu e necesara formatarea (cele pe baza nichel aveau nevoie).

Cel mai bine intretii bateria daca nu sta in caldura si ii faci un ciclu (descarcare completa-incarcare completa) cel putin o data pe luna.
Mai gasesti si aici multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery.
Si pe site-ul de la Apple dau ei indicatii pentru propriile produse cu baterii pe Li si zic cam acealeasi chestii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cata prostie pe aici. oameni buni, bateriile pe baza de litiu (adica bateriile LI-ION) nu trebuie formatate!

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t583304.html

| Andreea_4805 a răspuns:

Anonim plimba ursu nu esti obligat sa raspunzi... mi-a zis cineva sa-l formatez de 3 ori adica prima oara pana se descarca sa-l tin 12 ore a doua oara la fel a treia la fel acum nu stiu ce sa-ti spun