Subscriu si eu la ce a zis kratos mai sus, doar cu o mica rectificare...atunci cand il formatezi, nu il scoti de la incarcat atunci cand auzi acel sunet de confirmare...il lasi fix 12 ore, orice s-ar auzi... explicatia este foarte simpla: telefonul bipuie dupa aproximativ 4 ore, cam cat ar dura o incarcare normala de baterie, nu o formatare de 12 ore... daca nu se formateaza bateria, pur si simplu nu te va tine deloc pe viitor...se va descarca foarte repede!
Dupa ce se descarca complet bateria este indicat sa o lasi 12 ore in priza si apoi sa utilizezi normal telul. Adica vorbesti, asculti muzica se descarca bateria il bagi la incarcat si cand iti da semnalul sonor telul ca s-a incarcat sa-l scoti din priza.
Toto acumulatorii se formateaza. Nu va mai dati cu parerea daca nu stiti. 12 ore de 3 ori cu telefonul oprit. Bafta!
Poate fi un soc pentru multa lume dar bateriile nu se mai formateaza, se formatau intr-adevar inainte, dar acum de cand cu tehnologia li-ion, nu se mai este necesara formatarea.
Eu l-am tinut pe al meu de seara pana a 2a zi dimineata si s-a format bateria acum daca nu vb la el tine si 6 zile, cred ca depinde si de model
Mie aia mi-a zis 24 de ore sin nah cum am mai auzit k ii bine q orele de mi sus nu eram sigura...si pana la urma ce se intampla daca nul las cat trebuie?
Din cate stiu eu, telefoanele noi (toate cele noi au baterii Li-ion) oricum taie bateria de la curent cand e plina, deci degeaba o lasi 12 ore, dupa 4 ore nu mai incarca.
Daca e baterie pe baza de litiu (li-ion sau li-pol) nu e necesara formatarea (cele pe baza nichel aveau nevoie).
Cel mai bine intretii bateria daca nu sta in caldura si ii faci un ciclu (descarcare completa-incarcare completa) cel putin o data pe luna.
Mai gasesti si aici multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery.
Si pe site-ul de la Apple dau ei indicatii pentru propriile produse cu baterii pe Li si zic cam acealeasi chestii.
Cata prostie pe aici. oameni buni, bateriile pe baza de litiu (adica bateriile LI-ION) nu trebuie formatate!
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t583304.html
Anonim plimba ursu nu esti obligat sa raspunzi... mi-a zis cineva sa-l formatez de 3 ori adica prima oara pana se descarca sa-l tin 12 ore a doua oara la fel a treia la fel acum nu stiu ce sa-ti spun
berlin întreabă: