Ca regulă generală, recomand să verifici ecranul îndeaproape să nu aibă puncte sau pixeli morți dacă e lcd. Apoi la ce dotări are și intactitatea carcasei.Sunetul să se audă clar fără disrosiuni în ambele difuzoare.Imaginea să fie în cuulori normale nu cu tente de verde sau albastru.Să nu aibă zgârieturi lovituri etc și la ambalaj să fie sigilat nedetriorat etc.Succes
Incepand de prin 2009 daca nu ma insel nu se mai trec valori la contrastul televizoarelor, pana atunci dadeau 20.000:1 sau alte chestii de genul, dar s-a dovedit ca multi producatori bagau din burta si contrastul diferea in functie de imagine si de setarile stabilite. Asa ca producatorii si-au definit fiecare cate un stardard pe contrast, la Samsung de exemplu daca nu ma insel cel mai inalt contrast este "Ultra Contrast", la LG la fel parca este "Ultra HD" cel mai inalt, la Sony parca ii "Mega contrast", iar la Panasonic daca nu ma insel "Inity Black Ultra". Depinde desigur si panelul televizorului, de obicei pe leduri se obtin contrastele cele mai bune, insa o imagine mai fluida din punct de vedere al miscarilor cadrelor ti-o ofera plasma (cu cat mai multi Mhz cu atat imaginea este mai fluida).Un televizor cu o imagine buna la o diagonala de 32 inch ar trebuie sa fie cam asa: Led (de preferat productie 2012, ledurile de la Samsung sunt mai groase in varianta 2012 pentru ca au leduri pe toata laterala), Full HD, contrast cel putin "High", o frecventa de vreo 100 Mhz (daca se poate si mai mult de ce nu) + alte utilitati daca te intereseaza (full usb (adica sa citeasca de pe stick/hdd filme, poze, muzica), daca se poate cu smart tv si wifi incorporat (atentie sunt multe care au wifi ready, asta inseamna ca trebuie sa-ti cumperi adaptor de la acelasi producator pentru a beneficia de conexiune wireless cu routerul, pretul unui adaptor incepe de la 200 ron)(daca nu ii smart tv nu dispera exista ceva solutii cum ar fi aceasta: http://mp3usb-smart.ro/android-tv/15-android-dongle-smart-tv.html, care iti transforma tv-ul tau vechi intr-un smart tv) si nu in ultimul rand sa aiba cat mai multe iesiri pe spate (asta daca esti pasionat de gadgeturi si nebunii si vrei sa ai un tv pe care sa-l poti folosi la maxim). Daca iti cumperi un smart tv cu wifi integrat si ai si un smartphone (android stiu sigur ca merge, ios nu stiu) legate amandoua la acelasi router poti sa-ti folosesti smartphoneul pe post de telecomanda pentru tv cu ajutorul unui aplicatii din google play (probabil si din Apple store). Recomandarea mea: fugi de tvurile de la Samsung care au in coada modelul cifra 3, sunt niste tvuri facute din cele mai proaste componente pentru a scoate pe piata niste tvuri low cost. Ex: 32d403, 32d503, 32eh5003 P.S. Am scos din discutie tehnologia OLED care momentat nu este foarte prezenta.
Atentie la ledurile SONY (cel putin seria EX cu rezoltutie HD ready) daca ai cablu tv care iti intra direct in casa si nu printr-un receiver s-ar putea sa receptionezi anumite canale HD cu mici distorsiuni (se intampla doar pe anumite canale hd de pe tunerul digital, cum ar fi TVR HD, National Geographic HD, Wild HD). Atentie sa nu cumperi cumva un monitor TV (care zice ca are tunner digital dar care de fapt are un tunner care receptioneaza semnal digital doar prin intermediul unei antene, receptionand digital doar din aer, asa ceva nu avem momentan in Romania). Daca dai banii pe un tv atunci cumpara un tv bun cu traditie: Samsung, LG, Sony(LCD/LEDURI), LG si Panasonic(Plasme).
Uite aici un tv destul de bun : http://www.emag.ro/......EFPKKBBBM/ daca il gasesti si la un pret mai ok, un 1500-1600 ron ar fi ideal. :)
In mare parte tehnologia e aceeasi cu conditia sa alegi un producator cat de cat de calitate precum LG sau Samsung.
Diferentele le vezi intre tehnologii diferite precum LCD, plasma sau LED.
In primul rand conteaza imaginea si sunetul.
Cand cauti un televizor trebuie sa te uiti dupa imagine full hd ( 1920x1080) sau doar imagine hd. Cand cumperi tv trebuie sal verifici mai intai sa te uiti cu atentie sa vezi daca culorile se vad perfect sa nu se vada cu intreruperi
FloFlorentina întreabă: