Depinde ce versiune de win 10 ai, acum a aparut versiuni noi care includ si DirectX https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
Salut!
DirectX este un set de componente din Windows care permite programelor ( si mai ales jocurilor ) sa comunice direct cu hardware-ul video şi audio.
Acesta NU vine preinstalat cu Windows. Totusi, majoritatea programelor si instaleaza automat versiunea de DirectX necesara daca au acces la internet.
Deci nu trebuie sa fac nimic se instalează singur
Exact.
Nu trebuie sa faci nimic. Exceptie faca cazul in care programul nu reuseste sa isi instaleze singur versiunea necesara.
Și ce DirectX îmi recomanzi pentru Windows 10?
Nu pot recomanda. DirectX-ul este un "dezastru" in ceea ce priveste versiunile si compatibilitatea. Exista foarte multe librarii DirectX, iar aplicatiile nu pot folosi decat versiunea pe care au fost create.
De exemplu o aplicatie care necesita DirectX11_vers40 nu poate folosi DirectX11_vers41.
*Acelasi lucru se intampla si cu MS Visual C++. Dupa cateva luni de folosire te intrebi de ce PC-ul are 20 de versiuni C++. Incompabilitatea versiunilor e raspunsul...
https://imgur.com/Zh6yUh6
Pai am văzut la cineva pe tutorial ca a instalat DirectX 10 și după avea și DirectX 9, 11
Esti sigur ca persoana respectiva nu avea celelalte versiuni instalate deja? Multe setup-uri instaleaza cateva din cele mai populare versiuni. Totusi nu iti garanteaza nimeni ca aplicatiile sunt compatibile exact cu acea versiune.
Mi a spus cineva ca windows 10 vine cu DirectX 12 instalat
Foarte posibil. Nu am mai cautat de mult informatii despre acest topic.
Îmi poți spune dacă directx 12 rulează pe orice placa video?
In niciun caz. Uite placile video care suporta DirectX 12 :
Intel: Intel Haswell (4th gen. Core) and Broadwell (5th gen. Core) processors
AMD: Radeon HD 7000-series graphics cards, Radeon HD 8000-series graphics cards, Radeon R7- and R9-series graphics cards, and the following APUs (which meld CPU and GPU on a single chip): AMD A4/A6/A8/A10-7000 APUs (codenamed "Kaveri"), AMD A6/A8/A10 PRO-7000 APUs (codenamed "Kaveri"), AMD E1/A4/A10 Micro-6000 APUs (codenamed "Mullins"), AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 APUs (codenamed "Beema")
Nvidia: GeForce 600-, 700-, and 900-series graphics cards, GTX Titan series
Nvidia a promis suport DirectX si pentru unele modele mai vechi pe viitor.
Oare pe o placa Radeon Vega 8 merge DirectX 12?
Da
Am vazut ca cineva a luat windows 10 pro cu 15 euro, dar nu stiu de unde ca pe pc garage e vreo 6 milioane
AMD Vega 8 suporta DirectX 12_1.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: