| Transformice1 a întrebat:

Care e diferenta intre a sparge un server si a sparge un site? adica ambete detin informatii despre asta, nu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca să înțelegi cum funcționează un server web - toate website-urile necesită spațiu de stocare, noi îl numim "web hosting". Ce vedem noi în bara URL (ex: nume.ro) este de fapt extensia sau domeniul (TLD) - mai precis, este doar ceva estetic - care pointează către o adresă IPv4/IPv6. Toate website-urile, sau marea majoritate funcționează cu ajutorul Apache sau Nginx.

Serverul dedicat, este un server fizic (poți sa ți-l imaginezi ca și un calculator, dar specializat pentru acest domeniu) care este colocat (găzduit fizic) intr-un centru de date, cu o conexiune de internet, furnizata de un provider sau mai mulți provideri - ISP (BGP). Website-urile pot fi găzduite pe in server dedicat, sau pot fi găzduite pe un VPS/VDS (care reprezintă mașini virtuale/ containere cu propriul sistem de operare găzduit pe un server dedicat fizic). Așa ca, dacă "spargi" un website, poți fie sa ataci baza de date MySQL (in cazul in care exista), fie inject (Apache/nginx). Găzduirea web utilizează numai portul 80 (HTTP) și 443 (HTTPS) - Opțional 21, 22; un dedicat poate găzdui orice fel de serviciu: servere de jocuri, servere MySQL, clustere șamd.

Când "spargi" un server dedicat, înseamnă sa acaparezi controlul asupra utilizatorului root (wheel group). Așa poți avea acces nu numai la un singur website, ci la toate website-urile găzduite pe un server dedicat, la toate serviciile, fișierele și in special SSH.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Practic ai zis același lucru pe care l am zis și eu dar răspunsul meu a fost eronat. Amuzant.

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Incomplet, nu eronat. Scuzele mele.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Un site e hostat pe un server, deci întrebarea ta nu are sens.

| Transformice1 explică (pentru suntserios):

Imi place ca-mi raspunzi mereu la intrebari.

| Țoglă a răspuns:

Depinde ce înțelegi. server=joc găzduit, server=site găzduit