anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e diferenta intre partea de software si partea de hardware?

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Hardware se referă la piese, la componentele calculatorului.
Software se referă la programele din el: sistemul de operare, jocuri și orice alte aplicații instalate în pc, laptop, smartphone, tabletă, și chiar în televizoarele moderne.

| Catrice a răspuns:

La partea software te joci cu programele, la partea hardware te joci cu piesele calculatoarelor.

| Daniel323 a răspuns:

Capul si neuronul tau reprezinta partea hardware.Ideile fixe reprezinta partea software.

| LuccaToni a răspuns:

Software se refera la partea de aplicatii, programe ale unui telefon, calculator, laptop
Hardware se refera la HDD, memorie, placa de baza, procesor ale acesor dispozitive

| Flaviu-rafael_Cristea_1988 a răspuns:

Hardware este orice element fizic al unui computer. Acestea includ monitoare, tastaturi si componentele din interiorul dispozitivelor, cum ar fi microcipurile si unitatile de stocare.

Software este orice „lucru" care spune hardware-ului ce trebuie sa faca si cum sa o faca, inclusiv programele de calculator si aplicatiile de pe telefon. Jocurile video, editoarele foto si browserele web sunt doar cateva exemple.

Hardware-ul si software-ul sunt diferite unul de celalalt dar au nevoie unul de celalalt pentru a functiona. Sa luam smartphone-ul ca exemplu. In acest caz, hardware-ul ar fi telefonul fizic in sine iar software-ul ar fi sistemul de operare si aplicatiile acestuia. Fara software am avea un telefon nefunctional. Nu am putea efectua apeluri, trimite mesaje sau sa ne conectam online deoarece telefonul nu va primi instructiuni. Pe de alta parte, daca am presupune ca nu avem hardware, nu vom avea un telefon real. Am avea programele, insa nu am avea cui sa dam instructiuni (lipseste obiectul fizic).

Ideea este ca hardware-ul are nevoie de software pentru a-i spune ce sa faca iar software-ul are nevoie si de hardware pentru a-si indeplini directiile. Cand combinati cele doua, puteti face tot felul de lucruri, indiferent daca utilizati un smartphone, un computer sau orice alt tip de dispozitiv.

| al33xxx a răspuns:

Soft sunt programe hard sunt componente

Întrebări similare