| LDCCristi a întrebat:

Care e treaba cu Intel si Amd.Care e mai bun? Ce are Intel si nu are amd? Amd are tepi si Intel nu are sau cum? Intel e mai sus ca amd? Mai sunt alte firme de procesoare de pc? De ce nu mai sunt? Care e diferenta dintre Intel si amd?

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Intel este mai rapid, consuma mai putin si are protectie la suprasarcina.Cand s-a ars placa de baza am ramas cu procesorul bun. Daca era AMD se ducea si el. Este si Intel slab: Celeron.

| LDCCristi explică (pentru Salontanul):

Stiu ca esti foarte bun in pc dar aici te contrazic.Mie mi s-a ars placa de baza acum 1 an si procesul amd a ramas intact big grin acum am asrock :d

| Salontanul a răspuns (pentru LDCCristi):

Da. Eu n-am zis ca e regula de aur. Mai sunt si exceptii. In general, insa, AMD-urile sunt mai putin fiabile si de asta (la puteri egale) sunt mai ieftine.

| LDCCristi explică (pentru Salontanul):

Aaaaaaaaa dar primul care a fost a fost Intel nu? adica primul pc din lume Intel l-a facut nu? sau Apple?

| Salontanul a răspuns (pentru LDCCristi):

Da. Primul procesor integrat l-a facut Intel si se numea Intel 4004 in 1971. Cei de la Apple au aparut prin anii '80. Cei de la AMD s-au infintat la un an dupa Intel (1969) si au produs procesoare sub licenta Intel pana in 1991 cand au produs procesorul Am386 (o copie a lui Intel 386). De atunci au inceput sa produca procesoare proprii.

| KendyforAll a răspuns:

AMD se duce în 3-4 luni, plus că scăderea vânzării a făcut rău.Intelul, într-adevăr are un renume mai mare, dar şi-a câştigat renumele.
Nu, eu nu ştiu de alţi producători, poate fiindcă procesul fabricării este costisitor şi nu oricine îşi permite, plus că este greu să concurezi cu giganţii acestei categorii.

| ombladon a răspuns (pentru KendyforAll):

"AMD se duce în 3-4 luni" mai bine taci, ca te faci de ras.