Asus si Acer in general is cele mai vandute si bune laptopuri! Nu prea gaseti forumuri in care cumparatorii sa zica la aceste laptopuri ca au probleme cu temperaturile, sau ca le booteaza rau din cauza performantei placii de baza(in functie de cat e solicitata).In general aceste pc-uri portabile au doar cateva puncte forte. Spre exemplu un laptop avea mai mult ram ca un calculator de aceeasi performanta desi nu e numai decat necesar, daca hdd-ul e racit bine, si face transferul usor.Mai nou se pun pe laptopuri procesoare foarte puternice care nu prea au ce sa duca, in legatura cu celelalte piese etc.Aceste laptopuri si mai ales Acer sunt optimizate foarte bine. Daca au ram-ul bun si procesorul apoi ii pun si un video card bun(in ultima vreme din seria 800 nVIDIA dar si de la amd). Plus ca multi spun ca au si coolere la fel si duc binisor OC desi nu recomand OC pe un laptop care nu e gaming (in adevaratul sens al cuvantului).Am laptop Lenovo, si sunt super nemultumit de el, ca pot juca cu procesorul si ramul far cry 3 dar cu placa video(un Intel tampit) nici gta san andreas la medium cu umbre si cu fp de peste 35.La Lenovo si chiar si la altele, mai apar unele probleme de genul(care-s indreptate spre gaming)placa video dedicata se bate cu cea integrata, si contra tuturor driverelor instalate etc, etc.Cand pui placa gaming(cat de cat)in fuctie tot incorporata vine(si de obicei e Intel, care fac procesoare bune, dar partea video nu e punctul lor forte).Si chiar si procesoarele de aceeasi performanta (Intel, amd)in jocuri se diferentiaza in softuri puternice (gen cinema 4d r 15 etc), in sens ca Intel isi cam pierde datele si l reia devenind lent.In jocuri nu-i trebuie mare precautie.Bafta la alegere!
De cele mai multe ori nu brandul conteaza. Nu firma care produce acel laptop fabrica si componentele, ci vin de la mai multi producatori.
Eu daca mi-as cumpara un laptop acum m-as uita mai mult la performante in comparatie cu pretul, nu la brand!
Nici nu cred ca are ce cauta la categoria asta, foloseste acelasi sistem de operare pe toate, deci nu isi are rostul. Daca vorbim de cele cu Windows atunci Sony Vaio este cea mai buna.
Andrei1124 întreabă: