Iti duce toate jocurile specificate de tine pe detalii maxime
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/718377/
Procesorul nu este cel mai important in gameing. nu se merita sa dai foarte mult pe el. trebuie totusi sa tii cont ca procesorul trebuie sa fie destul de puternic ca sa nu incetineasca placa video din cauza ca trimite informatiile prea greu (efectul de bottleneck daca ai auzit de el). Asta inseamna ca pentru o placa video buna trebuie si un procesor bunicel. un quad core mai rapid ar fi bun tinand cont de bugetul tau, in orice caz, intre procesor si placa video trebuie sa fie un raport de 1:1.5 (adica la un procesor de 1000 lei pui o placa video de 1500, doar un exemplu). Multi se tin de chestia asta si au sisteme stabile.
Oricum, poti sa te indrepti si spre un AMD mai teapan, care sa ofere posibilitati de overclock masiv, sunt bune in ciuda preturilor mici. dar daca esti fan Intel un i5 generatia de anul asta sau anul trecut.
PS: "cel mai bun procesor de gaming la ora actuala" este ultimul procesor din ultima generatie i7. dar NU se merita. si un i5 cu o placa video teapana duce tot in detalii maxime. eu cu un e5700 si o GTX650Ti Boost, un dual core vechi, duc Far Cry 3 pe ultra, Dead Island pe maxim cu 140 FPS, in 1920x1080 etc. In fine, un jocurile CPU-Intensive apare bottleneck-ul, dar planuiesc un upgrade... de Craciun poate, placa video am luat-o luna trecuta, acum e timpul si de proc nou.
Si NU UITA SURSA, sa fie una teapana, eu am Season de 650W, are tot felul de protectii si altele, e buna, am trecut prin 30 de pene de curent si toate cele 3 harduri functioneaza bine, fara pic de bad! In fine acum am un UPS ca m-am saturat sa imi pierd munca de cateva ore si sa stau tot timpul cu grija de a salva fisierele.
Jocurile aparute pana acum nu folosesc mai mult de 2 nuclee, deci un procesor cu 4 nuclee este bun, cu mai multe este si mai bun, dar cu 4 este cel mai avantajos.(i5 4570)
La placa video, este foarte importanta.
Jocurile de acum si cele care se vor lansa vor avea cerinte mai mari, in special la placa video.
Recomand un HD7970.
La rami, 4GB sunt recomandati.
La sursa recomand un Corsair de 650W.(surse de calitate superioara)
La carcasa, depinde de tine, dar trebuie sa fie putin mai mare decat cele normale, pentru a avea loc placa video.
HDD de 1TB
Placa de baza Gigabyte GA-P85-D3.
Sunt de acord cu tine, doar ca nu cu sursa corsair de 650W.
Nu poti zice ca un corsair e de calitate superioara, super flower-ului/seasonicului/Nexus/enermax/evga.
Daca vrei coil noise atunci corsair e cea mai buna varianta
Daca vrei calitate superiora atat pe partea de electronica cat si pe brand, atunci ce am enumerat mai sus e net superior.
Cel mai bun calculator este AMD Duron 600 + ATI Radeon 9600 XT + 128 GB ram DDRinfinit + SSD de 1 PB + o carcasa FootMyBall modelul eO92 si o sursa Zero Point Energy Field Manipulator de 1000W.
Cu acest calculator o sa poti sa pui 1000 de intrebari pe TPU in acelasi timp.
I5 Haswell e cel mai bun procesor la ora actuala.
Mai pun 10000de intrebari?
Ai deja 500intrebari.Cand vei cumpara, daca vei cumpara vreodata
Ai asa
i5 4570 haswell
gtx770
sursa de alitate
carcasa spatioasa
8gb ram
1tb hdd
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/718375/
la o intrebare ai zis ca vei cumpara in decembrie iar la alta ai zis ca vei lua in semptembrie.
Vei cumpara candva sau doar imi distrug tastatura degeaba
Amd FX 8350 este peste i5, re 8 nuclee, iar in jocuri te asigur ca merge ca uns.
Dispari cu nucleele tale de aici, ca nu ai habar de nimic ce tine de procesare/optimizare/nn
Fx8350 e de fapt 8320, asa ca ciocu mic si dai log out
Bro, nu mai raspunde daca nu stii ce si cum. Gabi 05 a pus o recomadnare foarte ok.
Tu habar nu ai ce vorbesti, poate ca acum jocurile nu cer mai mult de 2-4 nuclee dar peste 2-3 ani vor aparea jocuri care vor cere cel putin 6 nuclee, si amd fx este muult mai ieftin decat i5 si in cele mai multe jocuri amd fx 8350 a avut cu 2-3 fps-uri mai mult decat i5.Deci Scuza-ma dar cine trebuie sa dea log out?
Uite cum sta treaba, majoritatea jocurilor folosesc doar 2 nuclee, in fine, jocurile noi din ultimii ani folosesc maxim 4 nuclee, iar cu 8 nuclee tii procesorul doar in half load si ai 4 nuclee nefolosite in timpul jocului, cand mai bine iti iei un quad core teapan daca vrei doar sa te joci.
Nu zic ca 8 nuclee nu sunt bune, doar ca multe programe momentan nu stiu sa le foloseasca pe toate, in fine, daca in timp ce te joci randezi/compresezi filme si ti un server la un joc e util pentru ca poti atribui fiecarui proces cate 1-2 nuclee si mai lasi inca 4 pentru joc, dar asta-i alta treaba.
Daca tu crezi ca fx8320=8350 va rezista mai mult ca i5 4570 te inseli.
O avea el 8 nuclee, dar sunt ineficiente.
1 nucleu Intel=2 amd, asa ca scuza-ma, dar cand i5 4570 nu va mai face fata, acel fx8350=8320 va fi antic.
Nu procesorul aduce fps-ul, ci placa video.Pe ea se pune accentul pentru fps.
Daca nu ai habar de nimic, te rog sa nu mai postezi doar sa te afli in treaba.
Amd mai rezista pe piata doar cu segmentul GPU, si cu pretul. Daca ar avea preturi ca Intel, automat ar disparea de pe piata, pentru ca sunt de necomparat.
Tu tot nu intelegi, poate ca acuma este slab amd fx 8350 dar peste 2-3 multe din progame si jocuri vor optimizate in asa fel in cat sa ia avantaj de cele 8 nuclee, si i5 va ramane in urma, te rog nu ma mai contrazice pentru ca lucrez cu ele in fiecare zi si mi s-a acrit, le stiu pe de rost.
Da sigur, tu tot nu intelegi ca fx8350 nu va fi de viitor.
In viitor vor fi procesoare care vor iesi in avantaj, dar nu fx8350.
Apropo vad ca tu nu sti ce insemna overclock deci mai bine nu mai avem ce discuta, ca esti de pe alta planeta.
Eu recomand modelul asta: http://bit.ly/19ptwCM
sau... http://bit.ly/19ptJpB
parerea mea :) bafta!
Nu v'am pus sa raspundeti mereu (okey imi cer scuze ca am postat de nu stiu cate ori dar..tot nu's lamurit ce sa i'au si e noraml sa vreau sa fiu sigur pe ce voi cumpara pentru ca sunt 40 de mil nu 4...
Nu prea le am cu astea ca sa le fac OC si dastea..si de asta am postat de mai multe ori intrebarea
Procesoarele AMD sunt bune. Eu am un FX 6300 si imi merge super. Am un cooler de la Thermalright si imi tine procesorul in iddle la maxim 20 grade si in game nu depaseste 40-41. Sunt bune procesoarele de la AMD, daca ai si o placa video pe masura. Care sa iti duca macar la medium toate jocurile noi aparute. Dar Intel este inegalabil. i5 este pentru game, daca ii mai pui si 16 gb ram si o placa video pe 256 bit, ti-ai facut sistem de nota 20, care o sa iti duca la high. Dupa cum ti-am zis, eu am AMD, dar am si o placa video mai bunicica. Daca as avea ceva la 500 ron, nu cred ca mi-ar merge asa de bine. procesorul fie el de la Intel, fie de la AMD, nu conteaza asa mult in gaming, mai mult conteaza placa video; practic ea iti va da calitate grafica si va tine game-ul la un fps constant. acum alegerea iti apartine. (daca inca nu l-ai achizitionat)