anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este diferența dintre WALLPAPER și BACKGROUND?

Răspuns Câştigător
| Sn4k3 a răspuns:

Se folosesc ambele denumiri.

10 răspunsuri:
| Kanpeki a răspuns:

Wallpaper e pe computer.
Background e pe telefon.

| anonim_4396 explică (pentru Kanpeki):

Din ceea ce am scris eu mai jos de pe Wikipedia, nu reiese că wallpaper și background sunt unul și același lucru, și pe calculator și și pe telefonul mobil se pot folosi ambii termeni și nu cum ai zis tu?

A wallpaper or background (also known as a desktop wallpaper, desktop background, desktop picture or desktop image on computers) is a digital image (photo, drawing etc.) used as a decorative background of a graphical user interface on the screen of a computer, mobile communications device or other electronic device. On a computer it is usually for the desktop, while on a mobile phone it is usually the background for the 'home' or 'idle' screen. Though most devices come with a default picture, users can usually change it to custom files of their choosing.

| Sn4k3 a răspuns:

Nu e nici o diferenta.

| anonim_4396 explică (pentru Sn4k3):

Kanpeki spune că wallpaper e pentru pc și background e pentru telefonul mobil, amândouă îndemnând același lucru, cu diferența asta, e adevărat?

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se folosesc ambele denumiri.

| Începătorul988 a răspuns:

Ambele au acelasi sens. Ambele inseamna poza de fundal.

| AlexDarius3 a răspuns:

Cam nici una.

| deadhoe a răspuns:

Wallpaper-ul poate insemna si tapetul pe care il pui pe pereti, dar si poza de pe computer/telefon. Background-ul e cam aceeasi chestie, dar prin traducere inseamna "scena" din spatele obiectului principal, poza de fundal tot pe pc/telefon. Nu te lua dupa Kanpeki.

| Nonehhhjj a răspuns:

Depinde de context... wallpaper-îl se referă strict la poza de pe calculator, telefon și altele, pe când background-ul se referă la toate lucrurile din spatele obiectului principal( de exemplu te uiți le Facebook, bagi in bara și te uiți la altceva, Facebook funcționează încă in background). Știi ca exista google pentru asta nu?

| DorelConstantin a răspuns:

Wallpaper = Calculator
background = Telefon
parca asa stiu