Pentru Windows 7 Ultimate iti trebuie aceleasi drivere ca pentru Windows 7 Home Premium. Nu e nevoie decat sa le instalezi pe cele pe care le-ai gasit pentru Home Premium. Daca merge greu cu Service Pack 1 (cred ca la asta te referi), poți încerca să reinstalezi, pe curat (formatează partiția C și instalează direct Windows 7 cu Service Pack 1). Iar decât să cumperi Windows 7 Ultimate, mai bine cumpără Windows 8 Pro, este mult mai evoluat și mai bun.
Si daca ar fi sa alegi intre windows 8 enterprise si pro? care ar fi acela si de ce? care sunt diferentele?
Peekabu, scuze, a trecut mult timp, probabil ai aflat deja răspunsul dar... eu postez aici poate ajut viitori vizitatori (nu intru foarte des pe TPU, de aceea nu am răspuns): Între Windows 8 Enterprise și Windows 8 Pro aș alege Windows 8 Pro, pentru că nu există decât o diferență considerabilă între ele (Windows 8 Enterprise conține Windows To Go care îți permite să îți faci un HDD extern cu Windows bootabil sau un stick USB cu Windows bootabil, cu licență bazat pe licența ta), restul fiind mici adăugiri necasare doar administratorilor IT din corporații, firme ș.a.m.d. Poate suna ciudat, am menționat că Windows 8 Enterprise ar avea ceva în plus, dar aș alege Windows 8 Pro. Da, e adevărat, aleg Pro, pentru că pentru Enterprise trebuie să fii persoană juridică și să negociezi cu Microsoft un contract de licență în volum ca să poți avea acea versiune a sistemului Windows 8. Deci, prefer Windows 8 Pro, mult mai ușor de procurat. De fapt, prefer Windows 7, pentru că este mult mai bun pentru utilizarea pe computere clasice. De asemenea, numeroase funcționalități din Windows 7 au fost eliminate în Windows 8, importante, pe care le pot detalia, dacă te interesează.
A da, si mai e o treaba: cu răspunsul acesta am intrat în contradicție cu primul (Windows 8 e tare vs e nasol). Dar ce să fac, sunt un geek si imi tot schimb părerea... am descoperit în astea două luni trecute niște funcții lipsă pe care le foloseam care mi-au schimbat opinia...
Service Pack 1 e un pachet de aduceri la zi. Este practic obligatoriu, deoarece Windows 7 fara SP1 nu mai este sustinut de Microsoft cu aduceri la zi. Bineinteles ca o data ce pui SP1 sa se instaleze trebuie sa ai rabdare sa termine si nu faci nimic cu calculatorul cat timp se instaleaza. Asta poate dura o ora sau chiar doua, depinde de cat de rapid e calculatorul tau. Varianta Ultimate trebuie sparta din cand in cand, parerea mea e sa ramai la Home Premium ca nu-ti va da probleme de activare.
Si totusi am intrebat: Care este diferenta intre windows 8 enterprise si pro!