| Crypt a întrebat:

Care-i diferenta, dintre un hacker si un craker?

Răspuns Câştigător
| Kanghu a răspuns:

Gresit.

Hacker - Un programator bun, sau care se pricepe la un limbaj/sistem anume(Unix Hacker, C++ Hacker). Hackeri sunt si cei care se ocupa cu White Hat.

Cracker - Programator proeficient care are destule cunostinte incat sa inteleaga punctele slabe ale unui sistem de securitate si sa isi foloseasca cunostiintele intr-un mod rau intentionat. Cracker este si acela care creeaza crackuri pentru un program de tip shareware. In principal, un cracker se ocupa cu Black Hat.

Data viitoare mai bine documentati-va putin inainte de a-l induce in eroare pe cel care intreaba.

@heLLbound ai dat un link corect, dar ai zis o mare prostie.

6 răspunsuri:
| heLLbound a răspuns:

Hackerul sparge site-uri, blog-uri pentru distractie
Crackerul sparge site-uri, conturi, blog-uri pentru bani

| Ðean a răspuns:

Eu ştiam că cracker înseamnă acea persoană care face pack-uri, crack-uri pentru jocuri. Iar hacker este persoana aceia care îţi fură diferite conturi cu ajutorul programelor, în multe cazuri făcute de crackeri.

Într-un final crackerul ajută utilizatori de PC, iar hackeri fură conturi, programe, etc...

| heLLbound a răspuns:

Daca nu te-ai hotarat, intra aici sa te lamuresti.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cracker

| Hydrangeaceae a răspuns:

Buna! Eu stiu ca cracker-ul este acea persoana care produce crack-uri pentru fel de fel de jocuri, iar hacker-ul este persoana care beneficiaza de hack. Cracker-ul ar fi un fel de creator iar hacker-ul un utilizator.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Mama ce explicatii ai primit rolling on the floor
@Knowledge ti-a dat raspunsul bun.happy