Pai sunt cam la fel cel putin acelasi procesor, aceeasi placa video (GPU) si aceeasi RAM
Eu am avut un HP omen care este mai de varf decat pavilion si pot zice ca este un laptop bun si performnat, dar dintre cele expuse de tine strict parerea mea as merge pe ACER
Pune linkurile, sa vad ceva despre sloturile de RAM,
(daca este sau nu una dintre placi sudata de placa de baza)
tipul SSD-ului,
tipul (la al doilea model) si luminozitatea ecranului, etc
In principiu as merge pe HP, ACER nu sunt foarte fiabile in general, depinde totusi de model.
Specificatiile sunt identice, cu exceptia SSD-ului, care-i mai mare la HP, dar racirea face diferenta.
Trebuie cautate review-uri pe net in care se vorbeste despre sistemul de racire.
Vezi daca il gasesti pe site-urile din afara: Techradar, etc.
Pana acum am desfacut 4 laptopuri HP, si 2 ACER-uri.
Nu am facut mare lucru la ele, doar am upgradat ce se putea, memoria RAM si stocarea, dar asa la prima impresie,
cele HP mi s-au parut mai bine gandite din punct de vedere al racirii. TOATE.
Asta nu inseamna ca si in cazul de fata e la fel, trebuie vazut exact pe net cum arata la interior.
ACER-ul ofera 1 avantaj:
slot de RAM liber, in caz ca doresti pe viitor mai mult RAM, problema ar fi ca cu cat mai repede adaugi placa lipsa, cu atat vei vedea o mica crestere de performante (5-8 fps in jocuri).
Nu ai neaparata nevoie acum de 16GB RAM, insa ai nevoie de DualChannel.
Ecranul nu gasesc nicaieri ca ar fi de 120 Hz la acest model.
Acesta e site-ul oficial al produsului, nu se specifica nimic.
https://www.acer.com/ac/ro/RO/content/model/NH.Q6ZEX.00A
Acel 144 Hz din descriere nu valoreaza nimic, scrie si placa video din generatia 30, este valabil pentru alte modele din gama Nitro 5.
Jos la specificatiile detaliate, nu apare deloc valoarea refreshului, nici 60Hz, nici 120 sau altceva.
DACA ar fi avut ecran de 120Hz, sunt convins ca ar fi aparut la specificatii (si inca cum!, e factorul cheie de marketing)
Cautand cateva review-uri pe net cu cele doua modele, ambele au ecrane cu putini niti, deci nu foarte luminoase, cel de pe Acer fiind chiar mai rau decat cel de pe HP, din punct de vedere a acuratetii culorilor.
Cu racirea sta decent, dar trebuie sa pui un cooling pad sub el, ca sa stea ridicat de pe masa/birou.
Trage aer doar din partea de jos.
Am vazut si raciri mai bune, mai eficiente, la laptopurile cu placi dedicate.
Cele la care fiecare cooler arunca aerul cald in partea din spate.
https://youtu.be/yb-t8A0J5EQ?t=188
HP-ul are suport pentru SSD in format M.2,
(si vine cu unul de marime dubla fata de Acer)
si mai are un locas pentru SSD sau HDD in format SATA 2.5 liber.
Sunetul difuzoarelor e mai bun pe HP.
Una peste alta, Acer-ul nu e o alegere rea, nu gasesti nimic mai bun la acel pret.
Daca ai nevoie de stocare mai multa, pe viitor poti
pune un SSD extern de 512 GB sau 1TB.
Al doilea, dublu ssd, la restul care e IDENTIC
si sa nu imi spui "No OS" vs "Free DOS"