Nici unul.Ambele sunt nocive, dar poți atenua acest lucru reducând din luminozitatea acestuia(la Acer este funcția de text, ce diminuază backlightul și contrastul), și când îți simți ochii obosiți încearcă să faci o pauză să privești în depărare sau un fundal verde, dar nu strident.Eu cum lucrez aproape 24 de ore pe computer și cu computere procedez așa.La 3-5 ore fac pauză de 20-40 minute și nu am am probleme cu vederea, deși recomandat este ca la 2 ore să faci pauză de 15 minute.Succes
Bună.
Toate sunt nocive ochiului, stai mai puțin și folosește ochelari de protecție în urma unui control oftalmologic.
Pa, pa.
Salut!
Toate sunt nocive, stai linistit.
LEDul este mai 'friendly' cu ochii!
Dar iti recomand ca la MAXIM 2 ore dupa folosinta lui, sa dai luminozitatea pe minim, pentru a iti relaxa mai mult ochii! Sper ca ti-am fost de folos!
Amindoua cred.Dar daca e sa zic unu din ele cred ca LCD-ul este mai putin daunator.
Nici unul. Diferenţa dintre LCD şi LED nu este la display, amândouă având display LCD. Diferenţa dintre ele este consumul de energie, contrastul şi grosimea, unde LED-ul are avantajul. Deci ambele sunt la fel de dăunătoare.
Eu ti-as propune sa dai cu monitoru de pamant, cand o sa il pui la loc, nu o sa mai fie asa aprins si eventual nu o sa mai vezi jumate din el. Asta e cea mai buna protectie a ochiilor. A, daca iti apar niste linii pe monitor, nu te speria e din cauza ca ai dat cu el de pamant, dar asa nu o sa te mai doara ochii daca nu mai vezi juma din el si eventual se stinge la 2 minute. Multumesc, astept funda. Ca de nu, tu te dai de pamant.
Poi toate sunt nocive insa daca ar fi sa alegi intre LCD si LED ..clar LED.
Din câte știu eu LED-ul e mai prietenos cu ochii, de aceea la laptopuri și monitoare se folosesc în general LED-uri.
Ledul este mai bun!
led-ul totusi nu e suficient si trebuie sa combini si cu o luminozitate medie.Cu cat luminozitatea monitorului e mai mare cu atata are efect mai mare asupra ochilor tai ( in rau )... un led bunicel setat pe o luminozitate medie... e cerul pe pamant pentru ochisori
GoodGuyOviCONTSUSPENDAT întreabă: