| Anonimhm a întrebat:

Care obiectiv este mai bun pentru fotografia de portret? Un obiectiv zoom sau unul fix?

Răspuns Câştigător
| AndreiFTW1 a răspuns:

Unul fix deoarece are o apertura mult mai mica (mai ales fata de un zoom la acelasi pret) si vei putea avea acel efect de bokeh mult mai frumos, mai blurat fara de unul cu un f stop mai mare

8 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Ar trebui sa ai o profunzime de camp cat mai mica, iar pentru asta ai nevoie de un obiectiv cu o luminozitate cat mai mare macar un f/2.0. si sa folosesti o distanta focala ceva mai mare decat cea normala.La paritate de performante fixul este mult mai ieftin.
Deschiderea diafragmei sau apertura trebuie sa fie cat mai mare, nicidecum mai mica cum abera cel caruia i-ai dat funda.

| Iote a răspuns:

Macar stii ce inseamna "zoom"?
Zoom este o facilitate a camerei, ce foloseste lentila din camera foto pentru a aduce cadrul mai aproape. Calitatea ramane aceeasi, si toata rezolutia aparatului poate fi utilizata pentru cadrul zoomat. Iar aceasta facilitate o au si aparatele compacte, cu obiectivul fix.

| Anonimhm explică (pentru Iote):

Ma refer la un obiectiv 75-300mm sau unul de 50mm. Daca nu ma puteti ajuta va rog sa nu raspundeti.

| Iote a răspuns (pentru Anonimhm):

Te referi la un obiectiv pentru un dslr! Daca nu te pricepi, accepta raspunsurile si invata. Nu un aparat scump te face fotograf bun.

Tu nu te pricepi sa dai raspunsuri.Nu ti se pare destul de clara intrebarea? Normal ca ma refeream la un dslr. Voiam doar sa stiu care e mai bun, nu vreau cursuri de fotografie online pentru ca nu am ce sa invat din raspunsurile care nu au legatura cu intrebarea.

Daca erai asa de priceput, nu ajungeai cu intrebari neclare aici.

Daca nu te pricepi e normal sa iti apara in cale si intrebari neclare.Trebuie doar sa le eviti.Nu toti ne pricepem la toate asa ca nu trebuie sa ne credem mai presus decat altii, mai ales cand nu ne cunoastem experienta reciproc. Vreau pareri, nu laude!

Parerea mea e ca si reciproca e valabila. La revedere!