| Mimi26567 a întrebat:

Care tipuri de imprimante sunt mai bune:cele cu cartus sau cele cu rezervor de cerneala?(pentru uz personal)

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cele laser

| NLS a răspuns:

Cele cu rezervor (CISS) sunt recomandate, daca ai de scos multe foi, peste 500 lunar.
Insa imprimantele sunt de vreo 2-2, 5 ori mai scumpe decat cele cu cartus.

Cartusele se usuca daca nu tiparesti saptamanal MACAR 10-15 foi.
Pe langa asta, sunt foarte scumpe, raportat la cei cativa ml. de cerneala pe care ii au in ele.

Cele cu CISS nu patesc nimic, timp indelungat, si nu au nici un fel de burete in ele, sau vreun sistem care sa absoarba si retina cerneala.
Nici blocate din software nu vor fi (cu exceptia faptului in care cumperi HP. La ei orice e posibil.
Cu Brother sau Epson nu o sa ai nici o problema).

| Dismally a răspuns:

Calitatea imaginii e la fel, dar ambele sunt o mare teapa - cartusele sunt exagerat de scumpe si au doar cateva picaturi de tus in ele, iar cele cu rezervor ori au un burete care se imbiba cu cerneala si nu mai merge ori pur si simplu va fi blocata din software sa nu o poti folosi prea mult timp.

| StoicAnalysis a răspuns:

Depinde cate foi scoti. Daca scoti cateva sute de foi lunar minim, recomand cele cu rezervor. Dai bani doar pe cerneala care o poti lua mai ieftin decat daca ai lua un cartus care te tine maxim 200-300 de foi.

Ca sa-ti faci o idee, o sticluta cu cerneala de 100 ml costa in jur de 15-30 de lei si te tine mii de foi.
Pe de alta parte daca iti iei un cartus care de regula nu are mai mult de 5-10 ml, costa minim 100-150 de lei, si te tine maxim 300 de foi.

Am acasa o imprimanta cu cartus si pot spune ca am luat teapa vietii mele. Noroc ca mai fac eu refilul de cerneala cu seringa sa mai prelungesc, ca in mod normal cartusele se schimba cu totul. Dar chiar si asa, dupa 2-3 refiluri, cartusul se infunda si nu mai merge. Trebuie schimbat iar pe alti 150 de lei...

| Yaesmin a răspuns:

Cele cu cartuș.

| adryang78 a răspuns:

Cele cu cartuș. Dacă este pentru uz personal și nu listezi frecvent, cerneala se poate usca.

| AdrianGht a răspuns:

Eu recomand cele cu CISS. Au un consum mai eficient.
sau puteti alege un model pe laser. Este cel mai economic dar ca dezavantaj este ca majoritatea sunt alb-negru doar. Eu am o asemenea imprimanta si in cativa ani de zile am pus doar niste praf de toner care a costat vreo 30 de lei.

Puteti alege de aici, si in plus daca va hotarati la unul dintre modele si decideti sa comandati, puteti introduce codul de voucher VU2AATJJ si primiti o reducere ( pe site-ul www.pcgarage.ro)

Multifunctionale:
https://l.profitshare.ro/l/13479727?hash=multifunctionale

Imprimante:
https://l.profitshare.ro/l/13479729?hash=imprimante

Eu folosesc un model de la Brother asemanator cu acesta https://l.profitshare.ro/l/13479730?hash=brother si sunt multumit.

| BlueSky14 a răspuns:

Am un EPSON seria L3256. E cu cerneala si e foarte buna din punctul meu de vedere.

| Mira1738 a răspuns:

Cea cu cerneală este mult mai buna, nu se usucă atât de repede pe cât spun unii, ieși mult mai ieftin cu cerneală scoți undeva la 5000 de foi, in schimb la cea cu cartuș scoti undeva la 100-300 în funcție de mărime