De ce ar fi mai bun cortex? cortex este pe chipset exynos, chipsetul exynos se cam tine de mana cu mediatek, 2 chipseturi low cost, chipseturi folosite in special pe marci de inceput precum Allview, utok, Huawei, eboda etc... pe marci mai mai, cele mai bune au procesoare de tip krait pe chipset qualcomm, cele mai bune! si ai grija, daca vezi chipset exynos, mediatek sau mai stiu eu ce, nu vei beneficia de adreno [al 2-lea cel mai bun GPU dupa cel de la nVIDIA, cel de la nVIDIA fiind foarte foarte rar intalnit pe telefoane/tablete] deci un telefon cu adevarat bun are chipset qualcomm, procesor de tip krait, gpu adreno si cam asta-i trebuie!
Daca vezi mali, powerVR, sa fugi cat de tare poti de astea! sunt cele mai slabe!
Am un Sony xperia M cu procesor de tip krait 1ghz pe chipset qualcomm si gpu adreno 305, se descurca excelent in jocuri! am lag doar in san andreas [cu grafica peste mediu]si foarte rar in dead trigger 2 cu grafica la maxim in rest, asphalt 8, modern combat 5, need for speed most wanted, real racing 3, despicable me, si astea casual gen subway surfers, maze runner, fruit ninja, in toate se descurca fara nici o retinere!
Imi aduc aminte cand cineva imi spunea ca nu conteaza numarul nucleelor, nu conteaza frecventa, conteaza calitatea, conteaza arhitectura, conteaza cum a fost construit, mai bine putin si bun decat mult si prost!
Stiu ca toti sunt trasi de nas atunci cand vad octa core dar daca te uiti la chipset vezi exynos, te uiti la gpu, vezi mali, dar pacat ca nimeni nu se uita la asta si apoi dau cate 1-2 stele la jocurile cu grafica foarte buna ca le sacadeaza ))
Cel mai bun note 4 este cel cu procesor quad de 2.7!
Atentie! si rezolutia conteaza foarte mult! daca stai sa te uiti la note 4 vezi ca ecranul are o rezolutie mult mai mare decat 1080p, procesorul depune foarte mult efort sa ruleze toate jocurile fara sacadari dar reuseste! Eu unul prefer Sony xperia Z1 compact deoarece este perfect! ecranul de 4.3 inch 720p, procesorul nu depune atata efort sa ruleze jocurile si acesta fiind de 2.2 ghz quad core iti dai seama ca poate sa bata note 4 in viitor la unele jocuri! Deci nu te lua dupa nr de nuclee si alte alea, uita-te la rezolutia ecranului si incearca sa-ti dai seama cum ar fi bine si cum nu ar fi! De exemplu 1.5 ghz quad core de pe Allview x1 soul este mult mult prea putin pentru rezolutia ecranului si anume 1080p [full HD] dead trigger 2 cu grafica la minim sacadeaza, despicable me sacadeaza, asphalt 8 sacadeaza putin, jocuri care pe xperia M ruleaza fara nici o problema cu gfx la max Deci un telefon nu este neaparat bun daca are o gramada de nuclee sau mai stiu eu ce nu stiu ce, un telefon bun este cel la care cei ce l-au proiectat au fost ingineri nu ciobani
Salut! Până la urmă mi-am luat, în sfârșit, Samsung Galaxy Note 4 SM-N910F. E superb. L-am luat cu 2300 lei de la Vodafone... cam scump dar nu am găsit altundeva mai ieftin.
Ai văzut Sony Xperia Z5 și Z5 Ultra? (ca întrebare paralelă)
andyceltare întreabă:
PushPiki întreabă: