| nyoentox2002 a întrebat:

Cat conteaza cel mai mult memoria Ram la un telefon?

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Aplicatile se încarcă în memoria ram, deci da este importa dar și procesorul =care proceseaza totul dar si memoria video care proceseaza imaginea

pc-ram-gpu

| anonimg a răspuns:

Cam în ordinea aceasta văd eu importanța pieselor într-un telefon (criterii după care putem să ne alegem un telefon):
1. Procesor
2. Memoria RAM
3. Display
4. Memoria de stocare.
Deci memoria RAM este ca importanță a doua după procesor.
Astăzi 4 GB RAM este suficient la un telefon. 6Gb RAM este mai mult decât suficient; și nu văd de ce aș da niște bani în plus pe 6Gb RAM. Pentru că un utilizator normal de telefon nu folosește niciodată 6 GB RAM. Nici măcar 4 GB.

| nyoentox2002 explică (pentru anonimg):

Display-ul vrei să zici ca e pe ultimul loc! La un telefon nu contează mărimea, in plus că e nasol să ai telefon mare ca e nasol cand il pui in buzunar!
Un telefon ok are sub 6"

| nyoentox2002 explică (pentru nyoentox2002):

Telefoanele au ajuns sa fie mari aproapr cat o tabletă de 7"

| anonimg a răspuns (pentru nyoentox2002):

Eu mă refer la calitatea display-ului, nu la mărimea lui (lcd, oled).
Eu mă descurc cu un Xiaomi de 5.99"; și n-aș lua un altul mai mic.

| LPCTSTR a răspuns:

Formuleaza din nou intrebarea.
Ce vrei tu? Frecventa? Cantitatea? Latenta?
Eu nu-mi pot da seama ce vrei prin "cat conteaza cel mai mult memoria Ram la un telefon?"

| RazvanLegendaVie a răspuns (pentru LPCTSTR):

Probabil se referă dacă Ramii au vreun folos, adică cu cât sunt mai mulți dacă ceva se schimbă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RazvanLegendaVie):

Daca e de cantitate, cel putin 6GB ca sa ruleze smooth inca vreo 2-3 ani de acum. De frecventa... am observat ca majoritatea telefoanelor au frecventa similara cu DDR3-ul, nu cred ca e industria concentrata pe asa ceva acum.

| PainTech a răspuns:

Nu înțeleg întrebarea.

Întrebi dacă memoria RAM contează?
Da contează, mai multa memorie RAM îți oferă posibilitatea de a rula programe și jocuri mai intensive, la fel și posibilitatea de a rula mai multe programe simultan mai ușor.

Dacă tot ce faci pe telefon e să stai pe Facebook și sa navighezi pe internet atunci 3-4 GB sunt mai mult decât suficient în 2020.

| Ineys a răspuns:

Conteaza destul de mult, atat trebuie sa stii.

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Cu cât sunt mai mulți cu atât telefonul o să ruleze mai bine.

| LPCTSTR a răspuns (pentru RazvanLegendaVie):

Nu neaparat, poti avea si 2TB de RAM daca procesorul si placa grafica sunt depasite, sistemul se va misca la fel.

| RazvanLegendaVie a răspuns (pentru LPCTSTR):

Înțeleg ce zici și îți dau dreptate.

| StefanE2019 a răspuns:

Memoria RAM nu este cea mai importantă.
Cea mai importantă componentă (și la telefon, dar și la PC/Laptop) este procesorul (CPU), care este creierul telefonului.
Abia după vine memoria RAM și GPU (la telefoane, la PC e GPU înainte de RAM).

6GB RAM puse cu un procesor Snapdragon 675 sau mai nou o să te țină încă câțiva ani.

Întrebări similare