Aplicatile se încarcă în memoria ram, deci da este importa dar și procesorul =care proceseaza totul dar si memoria video care proceseaza imaginea
pc-ram-gpu
Cam în ordinea aceasta văd eu importanța pieselor într-un telefon (criterii după care putem să ne alegem un telefon):
1. Procesor
2. Memoria RAM
3. Display
4. Memoria de stocare.
Deci memoria RAM este ca importanță a doua după procesor.
Astăzi 4 GB RAM este suficient la un telefon. 6Gb RAM este mai mult decât suficient; și nu văd de ce aș da niște bani în plus pe 6Gb RAM. Pentru că un utilizator normal de telefon nu folosește niciodată 6 GB RAM. Nici măcar 4 GB.
Display-ul vrei să zici ca e pe ultimul loc! La un telefon nu contează mărimea, in plus că e nasol să ai telefon mare ca e nasol cand il pui in buzunar!
Un telefon ok are sub 6"
Telefoanele au ajuns sa fie mari aproapr cat o tabletă de 7"
Eu mă refer la calitatea display-ului, nu la mărimea lui (lcd, oled).
Eu mă descurc cu un Xiaomi de 5.99"; și n-aș lua un altul mai mic.
Formuleaza din nou intrebarea.
Ce vrei tu? Frecventa? Cantitatea? Latenta?
Eu nu-mi pot da seama ce vrei prin "cat conteaza cel mai mult memoria Ram la un telefon?"
Probabil se referă dacă Ramii au vreun folos, adică cu cât sunt mai mulți dacă ceva se schimbă.
Daca e de cantitate, cel putin 6GB ca sa ruleze smooth inca vreo 2-3 ani de acum. De frecventa... am observat ca majoritatea telefoanelor au frecventa similara cu DDR3-ul, nu cred ca e industria concentrata pe asa ceva acum.
Nu înțeleg întrebarea.
Întrebi dacă memoria RAM contează?
Da contează, mai multa memorie RAM îți oferă posibilitatea de a rula programe și jocuri mai intensive, la fel și posibilitatea de a rula mai multe programe simultan mai ușor.
Dacă tot ce faci pe telefon e să stai pe Facebook și sa navighezi pe internet atunci 3-4 GB sunt mai mult decât suficient în 2020.
Nu neaparat, poti avea si 2TB de RAM daca procesorul si placa grafica sunt depasite, sistemul se va misca la fel.
Înțeleg ce zici și îți dau dreptate.
Memoria RAM nu este cea mai importantă.
Cea mai importantă componentă (și la telefon, dar și la PC/Laptop) este procesorul (CPU), care este creierul telefonului.
Abia după vine memoria RAM și GPU (la telefoane, la PC e GPU înainte de RAM).
6GB RAM puse cu un procesor Snapdragon 675 sau mai nou o să te țină încă câțiva ani.