Tot ce este peste 42 de volți (V) și 0, 1 amperi (A) poate fi fatal, și/sau poate leza țesuturile. Nu există un tabel bine stabilit, fiindcă fiecare corp are gradul de rezistență diferit, în funcție de textura pielii.
Pai si ce trece de 50V poate sa te arda putin, acum depinde cat rezista fiecare corp.
Nu este nevoie de un curent mare pentru a carboniza o mica parte din tesutul expus, dar sunt sigur ca te referi la ceva mult mai amplu. Este nevoie de un curent maricel ca tesutul sa inceapa sa arda vertiginos.
Am auzit cazuri în care au scăpat și loviți de fulger, care îți face arsuri naspa.(parcă 2200 V are un fulger)
Punctul de strapungere al aerului este de ~3kV/mm, distanta pana la nori este de ~3-4km, cu un calcul simplu rezulta o tensiune de strapungere de ~ 3*10^4, adica 30.000 kV(sau 30 milioane de volti). Cel care supravietuieste acestei tensiuni a indeplinit toate conditiile unei rezistente foarte mari.
Curentul electric trebuie sa aiba un loc pe unde intra si unul pe unde iese. Daca v-a intrat prin picior trebuia sa iasa prin celalalt si sa lase semne peste tot pe unde a trecut.
Poate nu e curent electric, de aceea întreb de tehnologie. Ce ar putea fi care sa carbonizeze țesutul si sa ma atragă spre acel metal care s-a întipărit pe talpa piciorului meu. Menționez ca varul meu mi-a făcut acupunctura 7 ședințe in urma cu ceva ani.
Poate un cablu de inalta tensiune ingropat avea ceva pierderi, de aceea piciorul celalalt s-a contractat involuntar.
Cand un cablu de inalta tensiune se rupe si cade pe camp ucide animale aflate la 15 metri distanta, din cauza dispersiei si a diferentei de potential diferita in functie de distanta de la cablu.Pentru oameni este indicat sa sara intr-un picior sau sa faca pasi foarte mici pana ies din zona afectata.
Cam orice trece de 40 Volti, poate fi letal. Depinde de corp, poate sa te arda putin sau poate sa fie destul de periculoasa ( energia electrica )
OliverArrow întreabă:
morsix întreabă: