Depinde de cat de mult il folosesti, calitatea lui etc
greu de spus in cati ani, personal eu o data la 2, 3 ani cumpar ceva nou
Componentele gen vlsi, microprocesoare etc. au ca "normă", câteva sute de mii de ore de funcționare. Îți ajung? Fă un calcul în ani și vezi dacă te satisface
Eu am i7 2600k din decembrie 2011.
Si abia acum ma gandesc sa ii fac OC, pentru ca la jocurile actuale incepe sa se simta varsta.
Cam 5 ani duce un procesor ca asta,
si 2-3 ani unul mai slab (fara HT, frecventa mai mica, + o racire proasta).
Exista si jocuri unde conteaza mult procesorul (in majoritatea conteaza mai mult placa video). Acolo o sa simti ca "imbatraneste" dupa 2 ani.
i5 8600K 6x 3. 60GHz So. 1151
i5 7400T 4x 2. 40GHz So. 1151
Uite 2 procesoare i5 din ultima generatie. (sa nu mai punem cazul cand luam un i5 de performanta medie din 2011... )
Ti se pare ca vor tine jocurile la fel? Cu al doilea vei avea peste un an, in functie de joc, lag dublu fata de primul, si peste 3 ani, o sa vezi doar slideshow-uri in loc de fluiditate.
Chiar si la jocurile care trag mai mult din placa video o sa observi diferente, pentru ca punand o placa video puternica (sa tina jocurile) vei avea parte de bottleneck mai accentuat cu procesorul mai slab.
Eu am un i3 330M (laptop) de 7 ani si inca functioneaza.
Acum depinde si de model, cat si cum il folosesti si scopul principal al sau.
Eu mai mult ma joc desi laptopul este facut pentru office.
Un i5 nu mai duce mult jocurile, in special jocurile foarte nou aparute. Dar cu o placa video foarte bune va mai duce cam 5 ani. ma rog nu asta voiai sa afli... Un procesor tine foarte mult daca stii ce sa-i faci. Daca vrei sa tina foarte mult iti recomand sa-ti restartezi sistemul (reinstalezi sistemul de operare.) Si sa-l cureti des. Depinde si ce Windows ai, deoarece un win. 10 cere mult mai mult decat de la un win. 7 sau win. XP funda?
geany550 întreabă:
hUnTERRRRRR întreabă: