Pai Luciana, nu prea poti sti tipul de baterie dupa model, fiindca in general, laptopurile din Romania sunt facute din piese, dupa ce configuratie vrea fiecare. Teoretic, daca scoti bateria, ar trebui sa scrie pe ea Li-Ion 8Cell sau 6Cell. Daca nu, are un cod unic si trebuie dupa ala sa cauti, nu stiu sa iti zic exact care e totusi...
Depinde ce laptop ai, eu am un Hp model nou si imi tine bateria 6 ore, depinde ce faci, cauta pe google si o sa gasesti, dar trebuie sa stii ce laptop ai.
Pai depinde ce fel de laptop ai si ce fel de baterie... si depinde cat il folosesti in timpul ala, mai exact
Depinde daca este o baterie pe 6 celule sau pe 8 celule. Cea pe 6 tine pana la 3 ore cand e noua si cea pe 8 in jur de 5 ore jumate. Dar cum majoritatea isi tin bateria in laptop desi este alimentat la priza, cea pe 6cel DACA te tine sa vezi un film de maxim 90min, iar cea pe 8cel in peste 3ore.
Al meu tine in jur de 2 ore. E un Acer Extensa 5230. Dar la tine depinde de cate celule are bateria.
Ca o completare la ce a spus Lexa, conteaza foarte mult cum utilizezi laptopul, de ex la mine bateria tine peste 3 ore daca luminozitatea ecranului este scazuta si nu ma joc/nu vad filme si cam 1 ora daca luminozitatea este la maxim si sunt intr-un joc.
Cat ar trebui sa ma tina o baterie de Toshiba satelite a200 noua..cu performanta scazuta pentru un film navigare net?
Am avut un Acer E5-511 si-mi tinea bateria 5 ore in jocuri si vizionat seriale.Din pacate un copilas al unei prietene si-a scapat sticluta cu apa pe taste si l-am pierdut. Am luat un Assus X541U si sunt dezamagita total, scoate permanent un sunet, displayul are anumite unghiuri din care se vede, iar bateria tine doar 2ore jumatate, deci cam asta-i.
Lavinia_Cristina_ întreabă: