Depinde de cum îl folosești. Dacă îl exploatezi ca românu, adică neconform, cu softuri furate de pe cineștie unde,făra a i se face mentenanța, și altele,acesta nu te va ține mult,oricât de scump ar fi el. Oricum pc-urile, laptop-urile, tabletele și telefoanele sunt cam... consumabile, ca oricum și de iei un pc de suporta upgrade, acesta devenind vechi, în timp, upgrade-ul va fi mai scump decât dacă faci un altul de generație nouă din piese, sau achiziționezi un laptop, tableta sau telefon de generație actuală sau ultimă generație.Deci totul depinde de cum exploatezi pc-ul. Dacă-i faci mentananța de două ori pe an la o exploatare în mediu normal, nu folosești soft furat sau activat cu idioțenii de pe net și îl alimentaezi la tensiunea prescisă pc-ul va funcționa mult timp. Dacă nu, e relativ.Succes
Aici depinde de placile de baza care le ai pentru ca daca o ai de generatie noua o sa suporte inca 10 ani upgrade-uri desi PC-ul nu o sa mai mearga ca in primii ani iar cu sofware-urile furate nu prea o cred pentru ca ori daca iei unul oficial din magazin ori ca il descarci de pe site si ii pui crack devine original.
Nu-i chiar așa.Am testat timp de doi ani softuri din sursele ale populare de furat printre români, și n-am gasit nici un kit original.Toate erau contrafăcute cu viruși(pe scurt) reali ce chiar dacă așa numitu antivirus(real țepe comerciale ce-ți văd și detectează doar „virușii" lansați chiar de producătorii lor pe net) nu va reuși să detecteze un dll fake ce conține un cod viral ce cu ajutorul internetului sau altor aplicații ce conțin codurile virale(arată ca niște scripturi cu un fel de autorun) formează un virus ce ce e capabil să fure datele personale să lanseze atacuri informatice prin pc-ul hoțului de soft, etc(îs multe de zis). Chestia cu softul original în trial la care îi pui serial deja folosit, e cam istorie deoarece majoritatae aplicațiilor comerciale folosesc unelte de activare on line a produsului respectiv, numai eventual la cele vechi dacă mai ai noroc să prinzi așa ceva, dar la update o să apară problemele.
Nu, doar tester de softuri, ca activitate de timp liber. . În cazul softurilor contrafăcute, care numa la românu mediocru în ale pc-ului este egal cu copie pirat de soft este mai bine să le eviți decât să le folosești.Cică îs gratis, dar real plătești un preț mult prea mare față de cât ai da pe licența unui astfel de soft... , da cum copiii ignora asta din spirit de turmă și inconștiență... s-a ajuns ca 10 din 11 români să fure soft.
Am facut review-uri de tone de soft, testat cu licente pe bune de la producatori, testat shareware, testat sparte... diferentele sint ca si nule. Acuma depinde si din ce surse dubioase le iei, plus ca multe softuri shareware/trial sau freeware iti baga pe git tot felul de spyware-uri mai mult sau mai putin nocive. Mie cel mai amuzant mi se pare cu giga astia care iau jocuri piratate si dupa aia au pretentia sa le mai si joace online.
Depinde cat investesti initial in el, si daca ii faci upgrade intre timp sau nu.
Daca iti iei componente de top, 3 ani ar trebui sa fie ok, dupa care ori umbli la detalii, ori iti schimbi placa video. Placa de baza si procesorul, daca iti iei ceva puternic initial, poti sa stai si 5 ani linistit. De exemplu, Intel i5 2500k si acum, dupa 4 ani, face fata cu brio jocurilor, si poate inca 1 an 2 de acum incolo.
Eu incerc sa tin pasul cu tehnologia daca saltul de performanta merita investitia. Poti vinde relativ usor componentele pe care le schimbi, la un pret mai mic evident decat cel de achizitie. Dar daca il cumperi scump, il vinzi cam la jumatate din valoare de achizitie dupa 1 2 ani, posibil si mai mult. Si asa iti mai atenuezi din costuri.
Daca este ingrijit, ventilat, curatat de praf mai tot timpul, te tine ceva timp.
La cum evolueaza tehnologia in aceasta privinta, cred ca 2-3 ani, dupa care trebuie sa il schimbi.
Pai depinde daca ai un pc de tot rahatul o sa reziste maxim 30 de ani da daca ai unu bun te tine mult
Apropo daca vrri a iti cumperi un pc de gaming bun se numeste unu asa : Asus Republic of Games
Florian20405 întreabă: