Diodele varicap sau varistoarele se folosesc pentru a regla voltajul unui circuit electric.De exemplu, se ia una bucată circuit classic compus din:
transformator-punte redresoare-varistor pe borna pozitivă- un bec-intrare în transformator pe borna negativă. Transormatorul scoate 12V/0, 4A, iar cu ajutorul varistorului vei putea scădea tensiunea și la 1, 5 V.
Aceste metode de modificare a voltajelor s-au cam scos din uzul practic din cauza fiabilitații scăzute a dilectricului varistoarelor, și acum se fac punți rezitoriale cu comutare pe scvențe.
Aplicații practice=montaje bănuiesc. Daca te gândești și la ceva tematic, cum ar fi o chestie sunucigașă , un transformator de test pe tensiune înaltă de la 1-40 kV . Succes
Dacă ești așa „deștept" încât îți permiți să mă insulți RĂSPUNDE-ȚI TU.
Din moment ce ai pus o întrebare banală din electronică, nu știu care e autointitulatul electronist; eu sau chiar TU!
Învață să scrii românește, citește regulamentul site-ului și mai ales adă-ți aminte de cei 7 ani de-acasă(să vorbești civilizat, în special) că nu-i ai copile.
Recomand tuturor userilor ce îți văd întrebarea să NU-ȚI răspundă, asta pentru a nu fi și ei insultați sau atacați cu contraargumente de prost augur, așa cum ai făcut și cu mine
MyIki întreabă: