| Lightdark a întrebat:

Ce contează mai mult la un display IPS LCD PPI sau Nits? Adică între un display PLS LCD
Size 6.6 inches, 104.9 cm2 (~80.2% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 2408 pixels, 20:9 ratio (~400 ppi și unul IPS LCD, 90Hz, 450 nits (typ), 560 nits (peak)
Size 6.56 inches, 103.4 cm2 (~82.7% screen-to-body ratio)
Resolution 720 x 1612 pixels, 20:9 ratio (~269 ppi density)
Protection Corning Gorilla Glass 3 și unul PLS LCD, 90Hz
Size 6.6 inches, 104.9 cm2 (~80.2% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 2408 pixels, 20:9 ratio (~400 ppi density care e mai bun?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Ppi care înseamă pixel per înches.
Cu cat sunt mai multi ppi,cu atât rezoluția lui e una mai buna.
Nits se referă la luminiozitea pe care o are display-ul.
Unele au luminozitate mai mica, altele mai mare insa cam toate au probleme când vine vorba de stat cu telefonul in soare.
Eu m-as uita și la prețul telefonului totuși.
Oricum, sunt destule variante de telefoane care au Amoled, de ce nu mergi pe ele mai bine?
Ai culori mai vii, e mai luminos și negrul este negru.

| Lightdark explică (pentru Hyperion7):

Nu zici rău dar am văzut că Super AMOLED și OLED au probleme cu arderea ecranului cică in medie ține 5 ani după care se poate incepe arderea ecranului desigur în 5 ani poate mil mai schimb sau poate că nu oricum am văzut că sunt destule cazuri care fie sa îngălbenit unde avea o ciobitura fie de la un șoc mecanic puternic ecranul nu s-a spart dar nu mai afișează fie apar linii verzi pe ecran la Samsung cel mai des întâlnit fie rămân imprimate pictogramele aplicațiilor așa că nu as vrea sa merg pe AMOLED sau OLED tocmai din această cauză iar în ceea ce privește prețul sunt cam la fel 50 de lei în plus / minis oricum toate sunt modele destul de recente 2023

| Hyperion7 a răspuns (pentru Lightdark):

Ce spui tu este adevărat și nu prea.
Sa îți zic și de ce.
Atunci când tii un telefon la căldură maxima (mă refer la cele cu Amoled) și mai au și luminozitatea data la maxim pentru mult timp, cel mai sigur va apărea acel efect de burn-in sau ardere a pixelilor.
Dar daca ai grija de telefon, îți garantez eu că șansele șansele de a avea burn scad.
In plus, majoritatea electrocasnicelor cu afișaj Amoled au o protecție suplimentară tocmai pentru a nu face burn și se numește pixel shift.
https://www.reliant.co.uk/blog/what-is-pixel-shift/
Dar daca tu utilizezi in condiții defectuoase telefonul, atunci tot vei face burn.

2 răspunsuri: