| MDE94 a întrebat:

Ce e overclocking-ul la procesor? Cum il pot face? ma ajuta acest overclock la ceva? am un procesor intel pentium 4 HT de 3.06 GHz big grin

Răspuns Câştigător
| Toxic a răspuns:

Oveclocking-ul sau supracadentarea cum il numesc unii este un procedeu prin care se creste frecventa de oscilatie a circuitele din interiorul unui dispozitiv electronic.In cazul tau dispozitivul este calculatorul personal(poti face oc si la ceasul de mana dar atuncea o sa indice rau ora). Prin overlock-ing te poti astepta la cresterea vitezei de lucru a dispozitivului iar calculatoarelor vor executa comenzile mai rapid.In general se overclockeaza procesoarele si memoriiile dintr-un calculator.De obicei se poate obtine o crestere de performanta de 10, 20 % insa in unele cazuri chiar de peste 50 %.
In principiu overclock-ul este procedeul prin care fortezi o componenta a PC-ului sa functioneze la o frecventa mai mare decat a fost proiectata, cu scopul de a obtine o performanta mai mare. Mai simplu de atat chiar nu pot sa explic.
Ca sa faci OC iti trebuie cateva cunostinte in materie, pe care le poti obtine de pe orice site dedicat overclock-erilor
Nu cred ca o sa stea cineva sa-ti explica cum sta treaba cu overclocking-ul de la A la Z.
Multa bafta happy

3 răspunsuri:
| yomanu a răspuns:

Si nu merita sa faci OC la procesorul tau, nu vei simti nici o diferenta

| eul a răspuns:

Ok-ul inseamna marirea frecventei procesorului dar cum am spus reprezinta un risc... oricum overclocking-ul se face din bios

| MDE94 explică:

Ok...deci nu mai fachee hee