Deci, pe piata am gasit de-a lungul timpului single, dual, triple, quad, hexa si octo core. Unde inseamna procesoare cu unul, doua, 3, 4, 6 sau 8 nuclee.
Aceste nuclee sunt niste unitati de procesare, cu cat mai multe, cu atat poti rula mai multe procese (si mai complexe).
Nu are rost sa stam sa detaliem si sa dam exemple de procesoare de top.
Un lucru e clar, se gasesc de toate pentru toate nevoile, cu un procesor extrem nu ai ce face, asta e clar.
Daca te intereseaza sa cumperi ceva, vezi ce bani ai si cumperi in functie de aia, nu ai de ce sa te raportezi la varful de gama.
Ce performante are o tableta cu dual core. Ca nu inteleg ce e cu nucleele
Core inseamna miez sau nucleu.Core-ul la un calculator il reprezinta nucleul.Procesoarele simple sunt single-core, cu un singur nucleu, sunt procesoare-prototip.
Multi-core-ul il reprezinta orice procesor cu 2 sau mai multe nuclee, deci orice nu e single-core, e multi-core automat.
Dual-core este un procesor cu doua nuclee. Exemple de procesoare dual-core sunt cele precum AMD Athlon X2 6400+(am detinut unul din asta, mergea brici), sau Intel Core 2 Duo E6750.
Quad-core-ul are patru nuclee, sunt procesoare mult mai rapide decat dual-core-ul, cum ar fi seriile AMD Phenom II X4(le recomand, cand vine vorba de raport pret-calitate), sau seriile de i-uri de la Intel Core, i3, i5, i7, care desi au diferite numere la denumiri, tot pe sistem quad-core se bazeaza.
Dupa aia mai vin hexa-core-urile, cu sase nuclee, si octa-core, cu opt nuclee, care sunt foarte scumpe.Intel Xeon E7 sunt procesoare octa-core, dar sunt de pe lumea asta, ruleaza multitasking-ul de vreo 200 de ori mai repede decat un dual-core, ca sa iti faci o idee despre puterea lor.
Cele mai pune procesoare de pe lumea asta sunt Intel Xeon-urile si AMD Opteron.Mai sunt si procesoare cu 10 nuclee, dar deja o dau in fantastic si procesoare care costa peste 10000$.
Un quad-core iti recomand, daca vrei pret-calitate avantajos pentru tine, de preferat ar fi sa nu imparta nuclee memoriile cache.
Quad-Core=nu stiu n-am mai auzit in viata mea poate Singel Core=Un singur procesor
Dual-Core=2 procesoare
Multi Core=Mai mult de 2 procesoare
Toate trei se refera la procesor cate nuclee ai. multi core= mai multe nuclee( dual core tri core quad core; adica 2, 3, 4 nuclee) dual core = 2 nuclee, quad core = 4 nuclee. cu cat ai mai multe nuclee cu atat mai bine.
Dual core = procesor cu 2 nuclee
quad core = procesor cu 4 nuclee
multi core = procesor care are mai multe nucree
Procesoarele de top nu se gasesc pe piata. dar printre procesoarele de top disponibile pentru noi se afla: Intel core i7-3960x extreme edition
Vrajeala de marketing, parerea mea. Procesoare cu mai multe nuclee, asta ar fi ideea si sunt mai bune la multitasking. Te-am lamurit, este? Cel mai bun din lume presupun ca nu se gaseste de cumparat.