| Andreea0612 a întrebat:

Ce este "explorer.exe"?
Mereu imi apare o casuta cu "runtime eror" si imi arata "program: C:\windows\explorer.exe This application has requested the Runting to terminate it in an unusual way".
Pot face ceva sa nu imi mai apara aia?

4 răspunsuri:
| iryonutz a răspuns:

SuMRED34 scuze ca te contrazic dar explorer.exe nu este aplicatia lansata de internet explorer! explorer.exe controleaza totul...e aplicatia care iti permite sa umblii in calculator, sa intrii in my computer si sa iti arate iconitele pe desktop.Acum problema:ai avut un virus care a dat peste cap fisierul.SIngura cale e sa cauti pe net how to fix eplorer. exe sau sa instalezi windows-ul.Dar deocamdata nu e problema asa de grava.Succeswinking

| Danzell a răspuns:

Sumred34 nu prea stii nimic.
explorer.exe este GUI-ul(graphic user interface) Windows-ului
fara el nu poti face treaba pe windows.
Internet Explorer este iexplorer.exe.
nu ai cum sa le dezinstalezi si sa le instalezi ca pe orice alt program. instalezi sau dezinstalezi cu totul.

de partea cu antivirusul il recomand insa dupa reinstalarea windows-ului inainte sa instalezi vre-ul program, ca sa poti sterge si fisierele care le-ai salvat tu.
spun asta pentru ca daca faci scanarea inainte (asta daca iti merge) si dupa faci instalarea risti sa stergi fisiere care mentin windows-ul functional, si deci tot o sa ajungi sa ikl reinstalezi laughing

| SanduINFINITE a răspuns:

Uite aici am avut si eu asta problema si am rezolvat-o https://www.youtube.com/watch?v=ZjORgumBYkU

| Moshoo a răspuns:

Descarca malwarebytes, instaleaza, updateaza si fa o scanare full.Si pe urma dai delete la toate rezultatele ce-ti apar acolo.Bafta!