Prietene, pe voi nu va invata la scoala aia nici sa dati search pe google?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gravita%C5%A3ie
Stiu, o sa-mi iau stupid la greu, dar nu ma pot abtine, gravitatia, ca definitie se gaseste pe www.puneminapecarte.ro
Si apropo, gravitatia este forta de atratie exercitata de un corp mai greu fata de unul mai usor... nu neaparat doar 9. 8m/s LA PATRAT cum au zis ceilalti, asta e forta gravitationala exercitata de pamint, DE FAPT ACCELERATIA GRAVITATIONALA... cei care raspund, sa raspunda corect.
@onfire93: 9. 8 m/s la patrat este acceleratia gravitationala, nu gravitatia. Gravitatia este forta de atractie pe care o exercita Pamantul asupra oricarui corp, fiind in general reprezentata de greutate cu formula: G = m x g Newtoni(N)
Gravitatia este forta cu care un obiect este atras de pamantul...se masoara in Newton...si pe pamant este de 9. 8 respectiv 10 Newtoni
Gravitaţia este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forţă a cărei intensitate depinde de masele acestora şi distanţa dintre ele. Iar aceasta se masoara in N(Newton).
Sper ca inca iti mai trebuie. daca nu ai gasit de pe acum raspunsul
Gravitaţia este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forţă a cărei intensitate depinde de masele acestora şi distanţa dintre ele. Este una din cele patru interacţiuni fundamentale din natură cunoscute, alături de interacţiunea electromagnetică, interacţiunea nucleară tare şi interacţiunea nucleară slabă. În fizica modernă gravitaţia este descrisă de teoria relativităţii generalizate, dar în cele mai multe situaţii practice (la scara macroscopică) se poate aplica cu mare exactitate şi legea atracţiei universale a lui Sir Isaac Newton, din mecanica clasică. Aceasta spune că oricare două corpuri acţionează unul asupra celuilalt cu o forţă de atracţie, numită forţa gravitaţională, direct proporţională cu masele celor două corpuri şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele.
Care sint fortele de atractie gravitationala a planetelor din sistemul nostru solar?