Deşi am discutat de multe ori despre ele în interviuri şi chiar pe blog, se pare că rootkit-urile continuă să fie privite ca un „bau-bau" al malware-ului. Poate din cauza termenilor tehnici, care sunt de obicei utilizaţi pentru a le descrie sau din cauză că se întâmplă destul de rar să apară articole în presă despre acest tip de ameninţări, cert este că rootkit-urile sunt înconjurate de o aură care aduce mai degrabă cu poveştile de groază.
Ca să vă stârnesc curiozitatea, vă spun că rootkit-urile nu sunt un tip de malware chiar atât de agresiv, ci sunt programe periculoase utilizate pentru a camufla activitatea şi prezenţa în sistem a altor categorii de malware.
Sursa de inspiratie:
http://www.kaspersky.ro/blog/despre_rootkituri_%C3%AEn_termeni_mai_simpli
Pai pana la urma am aflat ca am si eu in laptop cativa cum fac sa scap de ei? Ca nu merg stersi din antivirus. Da ceva de genu` : " Object is hidden "
Salut! Aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Rootkit Copiezi si dai pe google traducere. Bafta!
In lumea elementelor software "malefice" pe langa binecunoscutele soft-uri tip virus sau worm se afla si mai putin cunoscutele dar din ce in ce mai intalnitele rootkit-uri. Un soft tip rootkit este in general un program ce reuseste printr-o vulnerabilitate a sistemului gazda sa capete drepturi depline pe un sistem, sistem pe care il modifica pentru a-i putea folosi resursele nedetectat.
Iti pot recomanda: Malwarebytes Anti-Malware sau un antivirus Norton, Bitdefender, etc.
Poti scapa de acesti rootkit scanand in sistemul tau.
http://www.securitatea-informatica.ro/......-gratuite/