Daca nu printezi macar 10 foi la trei zile, nu iti cumpara imprimanta. Ocupi spatiul aiurea, iar cartusele se usuca de la stat degeaba.
Imprimanta se cumpara in functie de nevoi.
Imprimanta cu cerneala - imprimanta ieftina, cartusele foarte scumpe (nu neaparat pretul lor, ci raportat la cata cerneala au in ele si cat poti printa cu ele).
SUPLIMENTAR: cerneala se usuca in cartus destul de repede.
DACA nu printezi saptamanal macar 10 pagini, sunt de evitat.
Imprimanta cu cerneala, cu butoiase de cerneala (CISS) - imprimanta scumpa, sticlute cu cernela gasest iieftin, raportat la cata cerneala contin. Poti printa un numar foarte mare de pagini dintr-o sticla. Strict la pretul de printare, iesi de vreo 7 ori mai bine decat cu cartuse.
Imprimante laser - ceva mai scumpe, dar tonerul e relativ ieftin (insa daca printezi volume mari si zilnic, nu e foarte sanatos, pulberea de pe acel sul e obtinuta din particule de plastic. Oricat ar fi el de "safe", TOT PLASTIC RAMANE).
Deci cele cu CISS ar fi cele mai indicate, dar stai departe de HP.
Doar Epson si Brother merita investitia.
Si ambele au modele CISS relativ scumpe.
Si eu vreau sa iau o imprimanta color laser buna, ce recomanzi mai concret? Am avut Xerox pfaser si dupa ceva timp ba nu mai tragea foile, se blocau pe drum, ba dupa aia nu mai scoate negru chiar daca cartusul e plin, mi s-a zis ca nu stiu ce s-a dus si ar fi f scump sa fie inlocuit, un cilindru, nu stiu ce este.
Vreau una ca lumea sa tina mai mult timp, la care poti umple cartusele sau sa iei cartuse neoriginale compatibile.
Nu trag des, dar am nevoie uneori, cum tonerul tine ca e praf acolo si nu cerneala, nu e problema.
Nu vreau porcarii din alea la care am auzit ca dupa nu stiu cate pagini se blocheaza si nu mai merge deloc orice faci, etc, etc, cica special sa o schimbi (de parca omu castiga banii la loto asa frecvent), nu stiu daca e adevarata informatia dar asa am auzit.
Vreau ceva cum trebuie.
Depanatorul care a zis ca nu se repara, a recomandat sa iau din alea reconditionate, de ce, nu stiu, nu am incredere nici in alea.
Ce recomanzi mai concret, cateva modele daca poti sa-mi dai.
La laser nu am avut concret experiente decat cu cele turn, de birou.
Konika Minolta si HP.
Din ce spun altii, Brother MFC B7810DW e un model foarte bun, ce merita fiecare leu, dar nu e color.
Din ce am mai sapat eu, modelele
https://www.pcgarage.ro/......lex-wi-fi/
si
https://www.pcgarage.ro/......fi-duplex/
sunt ce trebuie.
"Vreau una ca lumea sa tina mai mult timp, la care poti umple cartusele sau sa iei cartuse neoriginale compatibile."
Nu cunosc exact, dar daca exista un producator care te lasa sa faci asta, acela e Brother.
In nici un caz HP sau Canon.
Insa daca esti pe economie, cel mai bine iesi cu cerneala - CISS.
E cel mai ieftin sistem, calitatea imprimarii e buna (daca alegi o imprimanta cu rezolutie mare, poti trage poze la calitate apropiata de cea de studio si pretul ramane rezonabil ).
M-am interesat si eu si e cea mai abordabila metoda pentru acasa.
Si eu doresc sa fac trecerea la CISS, dar am nevoie de A3 si inca astept/sper sa apara in Romania un model de la Brother, ca sa nu dau 750-800 euro pe Epson.
https://www.pcgarage.ro/......a-la-2100/
Am auzit si eu de depanatori care recomanda modele reconditionate, am avut in facultate un coleg care lucra in domeniu part time, dar asa ceva nu merita pentru acasa, caci in mare parte e vorba de modele turn, de business.
Acelea sunt mult mai solid construite, si sunt construite sa poata fi lejer reparate.
Insa nu o sa-mi bag dulap in casa.
Majoritatea sunt alb negru, si nu au rezolutie mare.
Daca doresti sa scoti (si) poze, nu o sa iasa deloc calitate.
Eu am nevoie de color laser buna si la care sa pot schimba cartusele cu, compatibile desi nu trag des.
Sa vad daca o fi brother color pe undeva laser.
Pe mine ma intereseaza color calitate macar ca xerox phaser 6020, ca de aia am avut si eram multumit, era laser color.
La Xerox phaser 6020 sunt cartuse compatibile.
La alea cu cerneala daca trag mai rar, sa nu se usuce cerneala, ca am avut in 1998 Canon BJC-240, si se usca cerneala in cartus.
Astea cu cerneala se pot reumple? Adica sa nu iau alte cartuse noi si scumpe.
Mersi de linkuri, sa vad ce oi gasi.
Imprimantele cu cerneala cu CISS (butoias de cerneala, NU au cartuse, au cate un rezervor pentru fiecare culoare, unde torni cerneala cu sticla, cand se termina.
O sticluta are de obicei 70ml sau uneori 100ml.
Un cartus color avea de obicei 5-7ml (cele care contin doar negru au mai mult, pana pe la 12-15ml).
Pretul unei sticle de 70 sau 100ml e aproximativ cat 1-1, 5 cartuse, si tiparesti de aproximativ 7 ori mai mult (minim 5500 pagini cu o sticla, dar de regula peste 6000).
Si cerneala nu se usuca.
Insa totusi, daca nu ai incredere, mergi pe LASER.
Acel Xerox are 1200 x 2400 dpi
Orice imprimanta laser cumperi, daca are aceasta rezolutie, va printa la fel de fin.
In principiu e valabil si pentru cerneala, numai ca nu am testat cu poze pe actuala mea Brother cu cerneala (cartuse), care are fix aceasta rezolutie.
Inainte am avut o multifunctionala HP care avea rezolutie dubla, 2400x4800. Pozele ieseau demential- calitate de studio foto (pe hartie foto, bineinteles).
>>>>>>>>>
Aici ar fi toate modelele de imprimante Laser Color ce merita cumparate.
Sunt mai ieftine daca cauti doar imprimanta, dar pentru mine e esential sa pot copia sau scana documente.
https://www.pcgarage.ro/......e-automat/
Spre comparatie, o imprimanta CISS buna, gasesti la 1560 RON.
https://www.pcgarage.ro/......e-automat/
Mersi, o sa vedem, ca nu vreau sa iau chiar acum, insa in curand.
Zici ca si astea cu cerneala au calitate buna, nu lasa urme, pete, etc.
Nu de alta dar odata cand am fost la un xerox si am copiat ceva color un act, a iesit cu ceva pe partea nescrisa, nu stiu sa descriu, ca un fel de dunga, era ceva pe foaie peste albul ala.
Adica nu a ramas partea alba neatinsa peste tot.
Si ma gandesc sa nu faca asa si la astea cu cerneala.
Ce pot sa-ti spun este ca la munca avem de la firma OKI si sunt saci de box in care nu-mi vine asa tare sa dau cu pumnul ca in alea
FloFlorentina întreabă: