Cel de 300MBps are transferul de date mai mare, adica poti avea mai multi utilizatori conectati la el decat la cel de 150 MBps.
Asta e viteza maxima cu care poate duce acel router. Depinde acum si ce internet ai...
Viteza mai mare, dar oricum este mult peste ce ofera orice provider de net... 300mbps sunt cam inutili.
De exemplu : pc-ul meu descarca cu 900 kb / 1 mg prin fir, daca o sa bag net prin wireless, cu cat o sa descarc prin cel de 150 si cat o sa descarc prin cel de 300?
Viteza maxima pe care o suporta pe wireless. Desi sansele sa atingi acea viteza sunt foarte mici, iar la majoritatea imposibil...
@Vlad, la fel. Gandeste-te ca 150mbs e o teava de 150cm si 300mbs o teava de 300cm. Prin ea picura cateva picaturi de apa la fel picura si prin 150 si prin 300.
Aici vorbim de net.
daca am vorbi despre o retea dintre doua calculatoare transferul ar fi de 150/8 mega pe secunda sau 300/8 mega pe secunda. Sa zicem ca ar fi 20 respectiv 40, rata maxima de transfer intre pc-uri si 1mb maxim rata de transfer la net impartit la cele doua pc-uri. nu iti va merge insa niciun pc la 20mb sau 40mb rata de transfer intrucat hardul nu duce o asemenea viteza.
Pentru net nu te ajuta, conexiunea maxima in Romania din cate stiu o are upc la 120mb vs 100mb la rds si sub nicio forma real nu depasesc 30-40 mb (impartit la 8 = 5 mega download pe secunda).
Merita wi la 300mbs daca ai o retea de calculatoare cu trafic mare intre ele nu cu trafic la net.
Si tot nu m-am lamurit. Daca imi iau un router de 150 si il folosesc doar pentru o camera, un laptop, este vreun dezavantaj fata de cel de 300?
@Vlad nu este niciun dezavantaj pentru ce ai tu nevoie si pentru ce net se ofera pe piata in Romania. Iti va permite sa downloadezi maxim la 150mb / 8 bits = 18mbs mult peste ce net ai tu. La 1mb pe secunda download ce ai spus ca ai, si un router de 8 mega ar fi suficient La ce router te-ai gandit?
anonim_4396 întreabă:
Andrei1124 întreabă: