anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna '150 MBPS' si '300 MBPS' de la routere wireless? Habar n-am.

10 răspunsuri:
| Agentuu a răspuns:

Cel de 300MBps are transferul de date mai mare, adica poti avea mai multi utilizatori conectati la el decat la cel de 150 MBps.

| BogdanVasc a răspuns:

MBPS = mb/s = megabytes per second

| ɔɐıɔ a răspuns:

Asta e viteza maxima cu care poate duce acel router. Depinde acum si ce internet ai...

| supermamici a răspuns:

Viteza mai mare, dar oricum este mult peste ce ofera orice provider de net... 300mbps sunt cam inutili.

| VladLungu a răspuns (pentru supermamici):

De exemplu : pc-ul meu descarca cu 900 kb / 1 mg prin fir, daca o sa bag net prin wireless, cu cat o sa descarc prin cel de 150 si cat o sa descarc prin cel de 300?

| sltlp a răspuns:

Viteza maxima pe care o suporta pe wireless. Desi sansele sa atingi acea viteza sunt foarte mici, iar la majoritatea imposibil...

| supermamici a răspuns:

@Vlad, la fel. Gandeste-te ca 150mbs e o teava de 150cm si 300mbs o teava de 300cm. Prin ea picura cateva picaturi de apa happy la fel picura si prin 150 si prin 300.

| supermamici a răspuns:

Aici vorbim de net.

daca am vorbi despre o retea dintre doua calculatoare transferul ar fi de 150/8 mega pe secunda sau 300/8 mega pe secunda. Sa zicem ca ar fi 20 respectiv 40, rata maxima de transfer intre pc-uri si 1mb maxim rata de transfer la net impartit la cele doua pc-uri. nu iti va merge insa niciun pc la 20mb sau 40mb rata de transfer intrucat hardul nu duce o asemenea viteza.

Pentru net nu te ajuta, conexiunea maxima in Romania din cate stiu o are upc la 120mb vs 100mb la rds si sub nicio forma real nu depasesc 30-40 mb (impartit la 8 = 5 mega download pe secunda).

Merita wi la 300mbs daca ai o retea de calculatoare cu trafic mare intre ele nu cu trafic la net.

| VladLungu a răspuns (pentru supermamici):

Si tot nu m-am lamurit. Daca imi iau un router de 150 si il folosesc doar pentru o camera, un laptop, este vreun dezavantaj fata de cel de 300?

| supermamici a răspuns:

@Vlad nu este niciun dezavantaj pentru ce ai tu nevoie si pentru ce net se ofera pe piata in Romania. Iti va permite sa downloadezi maxim la 150mb / 8 bits = 18mbs mult peste ce net ai tu. La 1mb pe secunda download ce ai spus ca ai, si un router de 8 mega ar fi suficient happy La ce router te-ai gandit?