Este asemanator ca si cum tu poti ridica max 100Kg, dar ridici doar cateste necesar.
Ce s-ar intampla daca ar trebui sa ridici permanent 100Kg?
Sursa dă "max 66w" dar bateria își IA cât are nevoie din acel maxim. Uneori - de fapt, de cele mai multe ori - absoarbe mult mai puțin
Acumulatorul trage cat e nevoie + cat considera softul telefonului ca e bine.
Cei 66W sunt doar o valoare informativa, atat produce (sau consuma) incarcatorul in sarcina maxima, adica cu rezistenta minima suportata la iesire.
Problema e ca tlf e nou și la ultimele 2 încarcari a încărcat de 2 ori mai încet decât de obicei și sunt sigura ca softul l a încetinit dar nu înțeleg de ce. Din cauza ca l-am pus cald la încărcat poate
Asta se obține natural pe de o parte și controlat pe de altă parte. Natural pentru că, curentul scade când diferența de potențial scade(valabil în oricare circuit), si controlat, se scade tensiunea la valori mai mici când bateria are deja o tensiune relativ mare(4-4.2V) ca să nu afecteze durata de viață.
Încărcătoarele noi care au peste 22.5W au sisteme speciale care împreună cu softul telefonului eficientizează încărcarea astfel încât este foarte rapidă și în același timp nu afectează negativ bateria.
Max 66W înseamnă că bateria ta se încarcă la 66W doar când are diferența de potențial maximă (când este descărcată complet) și doar pentru cateva secunde, maxim 10, după care scade constant.
Știu ca scade viteza, dar ultimele 2 încarcari de la 10 la suta s-a încărcat în 20 de min pana la 40 la suta, dc oare? În 20 de min de la 0 se făcea vreo 50
Menționez ca poate e din cauza faptului ca l-am pus mai cald la încărcat
Da, de la caldura ar putea fi.
Incearca sa ii scoti husa cand il pui la incarcat.
N-ar trebui să se întâmple asta în mod normal, s-ar putea să fie o problemă cu cablul de încărcare, si cablul e tot nou?
Da
De acei 66W beneficiezi doar atunci cand bateria ta este scazuta, dar, cum telefonul tau este ''smart'', in momentul in care se incarca pana pe la ~80%, acesta isi scade din puterea de incarcare, pentru a proteja bateria. Daca ar incarca de exemplu permanent de la 1% - 100%, ti-ar degrada bateria, astfe incat intr-un timp foarte scurt aceasta si-ar pierde foarte mult din autonomie, ceea ce ai si putea face dar nu recomand, din setarile telefonului ''incarcare optimizata'', cum spre exemplu am eu pe Apple.
Eu nu înțeleg la fiecare încărcare a încărcat glonț și acum încarcă mult mai lent. Nu înțeleg de ce. Am Huawei, asta are ma multe setări, i le dezactivez, știu ca sistemele ii încetinesc bateria dar chiar și cu ele active pana azi încarca repede