Nu, nu asa functioneaza matematica in cazul multi-core. Tu, intr-adevar, ai doua nuclee de 2.13 GHz dar capacitatea lor nu se aduna, doua nuclee de 2.13 GHz nu vor putea rula o aplicatie care (pur teoretic) va cere 4.26 GHz.
Puterea de calcul nu se cumuleaza in multi-core, ea se imparte. Ca sa fiu mai explicit, un procesor single core va termina un calcul intr-o perioada determinata. Aceluiasi procesor, dar dual core, ii va lua doar jumatate din timp sa termine acelasi calcul pe cand un quad il va termina in 1/4 din timpul care i-a luat procesorului single core. Acest lucru se intampla pentru ca in cazul procesoarelor multi-core orice sarcina se imparte egal la fiecare core, astfel reducand timpul de calcul. Asa ca performanta se afla in viteza de calcul si nu neaparat in puterea propriu-zisa a procesorului. Desigur, cele mai importante lucruri sunt sistemul de operare (degeaba ai proc multi-thread daca tu folosesti x32(86) si nu x64, de exemplu) si arhitectura programului accesat, daca acesta nu suporta multi-core tu poti avea si procesor cu 10 nuclee, numai unul va putea accesa programul in cauza si calculatorul tau se va misca ca si cum ai folosi un procesor single core.
Sper ca am fost destul de clar.
Ceva de gen. Daca vrei sa faci ca suma de ghz, da, ar veni undeva la 4.26 ghz. Numai ca nu se aduna aceste frecvente...
Adica are doua nuclee care functioneaza cu ambele puna la un maxim de 2.13
Daca ai o aplicatie care consuma dintr un procesor 1gh tu vei folosi 0, 5ghz din fiecare nucleu
Nu frate stai sa iti explic mai pe romaneste.Deci tu ai o bucatarie cu 2 bucatari in ea.Si voi aveti de facut o paine.Asta nu inseamna ca daca ai 2 bucatari trebuie sa faci 2 paini nu? Dual core inseamna ca in pc tau ai 2 frati care ajuta la procesare.Pana acum exista amd opteron de 16 nuclee.Iti dai seama 16 bucatari intr-o bucatarie.unu aduce faina altu altceva si asa mai departe.Si se face painea mai repede nu? Asa si cu procesoarele.Eu am single core amd dar il schimb cu un Intel dual core.