| SonicAndrei a întrebat:

Ce maus recomandați până în 50 de lei? Mă interesează să fie cât mai precis și să reziste în timp. Eu l-aș dori pe ZALMAN ZM-M401R, dar nu este în Cluj (nu dau comandă pentru un maus). Am rămas așadar la acest model: http://www.altex.ro/mouse-gaming-zalman-zm-m250-1600-dpi -negru

Am găsit și mauși cu peste 2000 DPI mult mai ieftini (30 de lei) de la alte firme mai mici. Voi ce recomandați?

Răspuns Câştigător
| EnvyU a răspuns:

Pare sa fie cel mai bun la banii astia. Nu conteaza cati dpi are mousul, oricum mai mult de 1600 deja devine prea rapid. Sau depinde cum preferi. Conteaza totusi sa ai si un mouse pad, dar daca nu ai macar sa ai o fata de masa happy.

| SonicAndrei explică (pentru EnvyU):

OK, deci rămâne Zalman-ul. Nu am folosit niciodată maus pad, întotdeauna am pus mausul pe birou și merge foarte bine. Știu că contează suprafața, dar cât de important e ca senzorul să simtă o textură mai fină sub el?

| EnvyU a răspuns (pentru SonicAndrei):

Ai pus direct pe birou? pe lemn? si se misca bine? wow, deci daca iti iei un pad, si din ala de 10 lei o sa vezi ce diferenta e. Se misca mult mai fin, nu exista scapari, pe un birou mai exista uneori scapari adica fractiuni in care nu se misca mousul. Plus ca face si zgomot pe birou. Nu e NEAPARAT nevoie de pad, dar e o diferenta, mai ales daca te joci destul de mult.

Da... am maus de 10 lei care se mișcă excelent pe birou (are 800 dpi); am și un maus pad dar din material plastic și mi se pare că lemnul lăcuit e mai bun decât acel pad. După ce iau mausul mă voi gândi și la maus pad.

Sa imi zici si mie dupa ce il iei cum se misca. Eu imi luasem un natec genesis gx78, am zis ca mama mama ce mouse imi iau la 135 si era oribil in mana, ma durea mana, imi amortea, era prea mare si avea forma de ****. Pana la urma tot astea simple cu dpi mic sa zic pana in 1600 sunt cele mai bune. Oricum un pad cloth la 15 lei merita sa iei daca esti gamer.

Arată foarte bine în poze, dar văd că e destul de ascuțit în spate și foarte înalt. OK, imediat cum o să-mi iau maus o să-ți dau raportul.

Conteaza foarte mult cum sta in mana, incearca sa cauti pe net marimile mousului, eu pana la urma mi-am luat alt mouse, un Logitech care e mult mai micut si fara tot felul de chestii, e simplu, frumos, nu are nu stiu cate butoane, iluminat, si imi vine perfect. daca gasesti a4tech sau Logitech oricat de ieftin ar fi, cele mai bune mousuri

Salut! Tocmai am luat mausul (Zalman ZM-M250). Se mișcă excelent. Materialul e de calitate, alunecă lin pe masă, click-ul e silențios, are un feedback excelent la butoane. Diferența e foarte mare față de mausul de dinainte (Laimonci 800 dpi).

Aș vrea să te întreb un lucru: Recomanzi sau nu lăsat activat „Enhance pointer precision" la Mouse din Control Panel? Dezactivat observ că mișcarea cursorului se face uniform, dar la mișcări fine la 45° parcă se mișcă mai bine cu căsuța activată. Deocamdată am dezactivat Enhance pointer precision pentru 1600 DPI.

Depinde, chestia aia e total de preferinta omului, uite sa iti zic de exemplu povestea mea. Inainte foloseam scara 6 (daca ai vazut ca sunt niste liniute, scari le zic) si mouse acceleration (asa se zice la enhance pointer presicion, mouse acceleration) si mi se parea excelent si nu puteam sa ma joc sau sa folosesc fara enhance ala, mereu cand mi se mai deselecta, simteam si nu imi placea. Recent mi-a zis un prieten sa joc cs cu el, si m-am uitat pe net la setari de mouse pentru cs, si TOATA LUMEA zice sa scoti enhance ala pentru ca face mousul sa alunece foarte mult, adica la miscari mici e ok dar daca vrei sa misti mai mult cica se duce prea mult si e mai greu sa te opresti exact acolo unde vrei. Si de atunci am scos enhance ala, a fost ciudat la inceput dar m-am obsinuit si acum nu mai pot sa joc cu el bagat, mi se pare ca am acuratete mai mare fara el. Eu am setat mousul la 1440 DPI din software si de la windows am bagat treapta 6 fara enhance. E destul de rapid, si asa imi place, un prieten cand a venit la mine a zis ca e mult prea rapid si a dat la scara 3, deci depinde cum esti obisnuit, cum iti place. Mie imi place sa fie mai rapid, dar fara enhance ala, nu stiu daca chiar imi da precizie mai mare, dar eu parca asa simt. Incearca fara cateva zile, incearca sa te obisnuiesti fara sa vezi cum e. Cica pentru astia care joaca shooter cel mai bine e sa se invete pe DPI mic, pentru ca fac miscari multe si e mai usor sa ai precizie daca se misca mai greu mousul laughing in fine totul tine de cum iti place tie.

8 răspunsuri: