anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce OS sa-mi instalez? M-am plictisit de Windows, utilizez pc-ul doar pentru internet si filme/seriale

30 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Linux Mint 18.1 "Serena" Cinnamon Edition
P.S. Un os trebuie' sa mearga sa iti faci treaba, nu sa fie palpitant. Asta cu plictisitul suna de parca ai avea 5 ani. Arunca calculatorul, ia-ti un smart TV pentru net si filme.

Motive puerile, dealtfel. Nimic care nu e intretinut nu mai merge ca nou, nici macar un sistem de operare. Ia si baga un Mint cum ziceam.

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Il intretin, odata pe luna scanez cu CCleaner si Mbam
Cand deschid pc-ul dureaza un minut pana se deschide browser-ul, mai intai apare ca o imagina alba
Am
Intel Core i7-4500U
4 Gb ram DDR3
AMD Radeon R5 M230
Nu e o pocnitoare

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba da, e o pocnitoare de laptop. Hard de 5400, presupun. Procesorul ala e i7 doar cu numele, ca e dual core optimizat pentru consum redus, nu pentru performanta. In fine, ideea e ca un minut nu dureaza sa deschid browserul nici pe laptopul meu din 2008... care - apropos - are tot 4 GB RAM, iar Windowsul e instalat de vreo 6-7 ani, intre timp facut upgrade direct la W10. Depinde si pe ce dubiosenii de site-uri umbli. Daca te uiti la filme online si ai instalat un miliard de pluginuri dubioase...

Ce browser? Incearca Maxthon Nitro.

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Google Chrome, nu pot sa-l schimb, m-am obisnuit cu el
Oricum, reinstalez Windows-ul si poate rezolv

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai timp de omorit... exista o gramada de spin off-uri de Chrome. Trage frumos un uninstall de Chrome, curata bine-bine cu CCleaner (Foloseste si CCEnhancer musai - https://singularlabs.com/software/ccenhancer/), apoi instaleaza frumos un Dragon (https://www.comodo.com/home/browsers-toolbars/browser.php). E fix Chrome cu ceva securitate si 2-3 chestii in plus, arata si merge la fel.

| anonimg a răspuns:

Poti sa te joci putin si cu ubuntu sa vezi cum este.
Eu l-am incercat cam 1 an de zile; l-am facut sa apara ca windows-ul. E interesant sistemul, dar numai ca nu-ti ofera calitatea/claritatea imaginii/videoclipului, chiar daca aceasta este la o rezolutie inalta.

| Superior a răspuns:

Windowsul e cel mai bun. Restul sunt limitate la orice chestie, daca te-ai plictisit poti sa-l costumizezi.

| syd a răspuns:

Hard format si clean install la win7, nu merita altceva pentru "internet si filme/seriale"

| anonim_4396 explică (pentru syd):

Am niste chestii importante pe el, nu pot da hard format

| syd a răspuns (pentru anonim_4396):

Fa rost de un hdd extern si fa-ti un back-up. nu e asa mare lucru

Am gasit un stick de-al meu care e destul de maricel, o sa reinstalez maine
Daca am hdd-ul cam plin poate sa fie asta problema?

| untu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da! HDD plin este problema! Trebuie curatat, defragmentat, restaurat si eliberat spatiu!

Ramanaeti in sistemul de operare Windows 7 Home Premium sau Windows 7 Ultimate ca este celmai bun sistem, rapid si stabil! Te-ai plictisit de sistem, foarte bine! Stai departe de calculator si incepi sa citesti niste carti minunate!

| anonim_4396 explică (pentru untu):

De unde stii tu ca nu citesc?
Ma cunosti personal?

Stiu eu! Multa lume nu mai citeste carti! Bibliotecarii si vanzatori de carti din librarii mi-au spus asta ca nu se mai vand nici o carte!

Nu stiu care e motivu pentru care se misca incet, dar un clean install o sa-i faca doar bine. eu fac asta cam o data pe luna

| anonim_4396 explică (pentru untu):

Ai auzit de librarii online?
SI eu am preferat sa comand de pe net, si se vand carti si in Carrefour si alte magazine

O faci cam des, nu crezi?
Am dat o scanare cu Bitdefender si acum merge ok, aveam ceva virusi sau asa ceva care il ingreunau, chiar daca nu se vedea in task manager

Probabil am luat acei virusi de pe un stick cu niste date de pe un laptop vechi, doar in fisierul ala mi-a detectat vreo 10 virusi

>O faci cam des, nu crezi?
hehe

Am auzit! Dar nu toata lumea are net!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca nu te omori cu jocuri, incearca Linux. Sunt pe Youtube mii de videori care sa te ajute daca nu stii mai nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aici ai o lista destul de mare sa iti alegi un OS nou: http://www.howtogeek.com/......n-install/

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu as zice mac OS X.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Intr-adevar, pana il instaleaza, nu se va plictisi. Nici dupa. happy

| LinxCont a răspuns:

Tot windows. Nu e altul mai bun.

| Stell99 a răspuns:

Linux

| Bradatan_Cristina_2002 a răspuns:

Linux Mint sau Ubuntu