| 47red a întrebat:

Ce parere aveti de limitarea incarcarii bateriei pana la 85% de catre producatorul telefonului "din cutie"(stiam de functie dar nu ca e activata de producator ca setare default)? Inteleg ideea de a-l incarca de pe la 40 % la 80-85% si chiar am aplicat-o si la celelalte telefoane pe care le-am avut de vreo 5 ani incoace dar pana la urma daca stam sa analizam intr-un timp tot trebuie schimbata bateria chit ca o incarcam asa insa ii lungeste "viata" bateriei.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu a fost facuta setarea aia sa lungeasca viata bateriei in felul cum tu crezi.
Or facut asa ca se evita posibile defectiuni daca sar incarca la capacitate maxima.
Viata tine de cate cicluri de incarcare are, ca incarci tu asa putin, n-are a face, sau mai mult, tot aceleasi cicluri de incarare or sa fie.

Dar unia limiteaza atit incarcarea la maxim, cit si viteza de incarcare, tocmai pentru ca produsl nu e atit de sigur 100% timp indenlungat sa fie supus la o asemenea incarcare.

Daca ai auzit inainte unele telefoane Samsung luau foc laughing bagau aia incarcatoare rapide, totu asa sa ia fata clientului, sa atraga clienti, dar bateria aia nu facea fata si uneori luau foc.

Bine odata ce tehnologia avanseaza, se cauta solitii se elimina multe inconveniente, ceva genul asta.

La mine de exemplu la iPhone14 bateria se incarca 100%
Cel putin asa am observat, dar la 6s se incarca undeva la 85% si spunea ca reia incarcarea dimintea pe la 5 sa fie 100%

Depinde de telefon, cit de bine este facut, de stiu si eu ce tehnologii au pe ele etc.

| VoidEternal a răspuns:

Mi se pare o idee buna. E planeta plina de gunoaie, dacă îți schimbi telefonul anual contribui și tu la milioanele de tone de e-waste.

| 47red explică (pentru VoidEternal):

Sincer si mie mi se pare nasol ca multi nu cunosc faptul ca exista centre de reciclare (eu mereu imi duc acolo electrocasnicele vechi si electronicele) tocmai pentru a nu polua dar le arunca pe unde apuca sad Legat de baterie am lasat-o activata tocmai pentru a avea o sanatate a bateriei mai buna, telefonul il schimb cam la 4-5 ani poate si mai tarziu apoi le duc si pe ele tot acolo happy

| trophin a răspuns:

Schimba telefonul, numai schimba bateria.

| 47red explică (pentru trophin):

De multe ori chiar e mai rezonabil asa. Sincer nu regret ca am luat altul decat sa mai bag 500 lei intr-unu vechi si si asa exynos-ul dupa ceva timp nu prea face fata