| victor238213 a întrebat:

Ce parere aveti despre 5ghz usb wifi si cum functioneaza?

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

Functioneaza daca ai router wifi si clienti wifi (telefoane, tablete, laptop-uri, tembelizoare, etc.) capabile LA AMBELE CAPETE de asa ceva

in rest, este o chestie mai rapida, si care are un avantaj enorm intr-o zona cu prea multe routere wifi prea apropiate, din cauza ca sunt numai 11 canale pe wifi 2. 4GHz moment in care pot sa apara coliziuni naspa, ori asta fiind pe 5GHz, deci pe o cu totul alta zona de freventa, si sunt putini care si-au facut update la asa ceva, atunci merge mult mai bine din cauza asta

chiar am vazut cladire de birouri de avocati, fiecare cu firma lui, si in care in fiecare birou (deci din 5 in 5 metrii) era alt router pe fiecare etaj, si pe 2. 4GHz te rugai sa mearga, cum am pus 5GHz a inceput avocatul pentru care l-am pus sa chitaie fericit ca "ce bine merge"... inainte stateau pe 4g pe date mobile, asa prost mergea, iar pe laptop se rugau de connexiune sa mearga un print amarat!

1 răspuns:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce intrebare e asta? 5 GHz e mai rapid si cu acoperire mai mare. In rest, same crap. Eu am resoftat routerul pe care il aveam si am dat semnalul aproape de minim, astfel ca am uneori semnalul la 2 metri de router mai slab decat ce imi bate de prin vecini la mine. In alta ordine de idei, imi merge fara probleme sa conectez la el un laptop si doua telefoane pe WiFi si doua PC-uri pe cablu, simultan, asa ca nu am nici o problema.

Întrebări similare