Nici unul nu o sa-ti raceasca suficient de mult laptopul in jocuri. Este ca si cand ai sufla intr-un castron cu ciorba fierbite de pe aragaz, si cred ca aici am avut tot de spus.
Daca ai fi incercat vreodata un cooler ai fi realizat ca face treaba buna.Am folosit pe un laptop mai vechi un cooler mai slabut si il racea cu aproximativ 15 grade.Acum vreau un coole foarte bun, pentruunlaptop pe masura.
Nu e adevarat si vad ca tu te certi cu toata lumea. Ce vreau sa zic e ca acel cooler face ce poate el. Racirea cu adevarat care conteaza e de la laptop. Eu am un Asus k53sv. Ca si cooler, http://www.pcgarage.ro/standuri-coolere-notebook/cooler-master/notepal-e1/ asta il luasem. Dar deoarece racirea era prost facuta, cooler-ul ala ajuta cu 1-2 grade, atat. Si ghici ce, are totusi un flux de aer maricel, nu e cum is altele care abia au 20cfm. Deci cum spuneam, tine enorm de laptop. Daca tot te pasioneaza temperatura, insa pierzi garantia, schimba pasta cu ceva gen http://www.pcgarage.ro/pasta-termoconductoare/arctic-silver/as5-35g/ si ai sa vezi ca o sa fie temperaturile mai mici decat in orice alta varianta.
Dar, in mod normal, ce conteaza mai mult fluxul de aer sau rotatiile pe minut?
Fluxul de aer. E practic, cantitatea de aer pe care o muta cooler-ul. Numarul de rotatii e pus cu alt scop. Pentru ca de obicei un numar mai mare de rotatii=mai multa galagie.
Tocmai de asta am ales acest cooler.Are fluxul de aer de 115CFM si sunt 2 ventilatoare.Mie mi se incalzeste partea stanga a laptopului si as putea cu usurinta sa il mut mutin mai la dreapta pe cooler.Nu ma intereseaza sa stea perfect pe el ci sa fie ventilatoarele exact sub partea care se incalzeste.
Ba uite ca am incercat, chiar si un stand cooler mai bun decat cel precizat de tine, si nu facea mare lucru. Subscriu la spusele lui sltlp. Daca vrei sa dai 200 lei pe un rahat, nu ai decat.