Pe vremuri, daca ai ramas in pana cu masina ta Dacia, a fost suficient sa ai o bucata de sarma, un ciocan si un patent, langa roata de rezerva.
Acum este mult mai simplu: trebuie doar sa ai un Mastercard si un telefon "destept", suni la service si rezolva tot...
Exact, prea multa tehnologie in orice bun ce ne inconjoara, ne va face in scurt timp mai vulnerabili, mai monitorizati, si exact asta vor ei (Google & Co).
In plus, cam toate sunt fara rost. Sincer, am treburi mult mai importante decat sa stau sa imi monitorizez consumul, sau sa ma bazez ca gatesc ce imi comanda frigiderul inteligent.
Ai punctat foarte bine primele chestii, insa electrocasnice care sa anunte cand se defecteaza sau cand ceva nu functioneaza ok, n-ai sa vezi prea curand. Fiindca nu au ele, marile companii, interesul asta. Trendul e sa faca produse care tin cat mai putin, si sa nu stii cand se defecteaza, pentru a nu putea preveni defectarea.
Si eu sunt cam de aceeasi parere cu tine, la Buhnici e alta treaba, el e platit sa faca asta, chiar si cu casa, a primit reduceri foarte mari ca sa-si construiasca casa astfel. Ca sa nu mai zic ca si-a implantat si un chip in corp, tot ca sa se dea exemplu.
Tehnologizarea, robotizarea, pana la un punct sunt bune. Dupa aceea, in afara de lux, moft, devin chiar periculoase. Am vazut nu demult o stire, unde prin intermediul camerei de supraveghere a copilului (legata la net, telefon, etc) s-au furat multe date si... bunuri. Parerea mea: totul cu limita. Altfel, nu mai suntem oameni.