| DonMoldo a întrebat:

Ce placa video mi-ați recomanda sa pun pe un b450m ds3h v2 am deja un 1050 ți dar nu mai duce așa bine mă gândeam la un rx 580 dar nu știu dacă o să aibă loc în carcasă.

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Fara nici o urma de mistocareala, daca as fi in situatia ta, mi-as lua subscriptie la GeForce Now si as merge cu placa video integrata/as ramane la 1050 Ti, daca nu ai integrata pe procesor cumva. In functie de cit de mult te joci, s-ar putea sa economisesti diferenta de consum jucand online. Uite, ca sa ai idee - eu am un i5-3570S si un GTX 960 pe desktop. Sursa foarte eficienta (Seasonic Fanless Platinum). Consumul masurat cu o priza TP-Link Tapo P110 e de 95-105 W daca joc pe GeForce Now (identic cu vizionarea unui clip pe YT, de exemplu) si urca spre 250 W daca joc local. Jocul in cauza e War Thunder. Latenta suplimentara indusa de GeForce Now e irelevanta. Joc multiplayer cualti oameni sie decent, chiar daca in unele situatii se simte o mica diferenta. OK, deci la 150 W diferenta, consideram ca te joci 20 de ore pe saptamana, astainseamna 3 KW pe saptamana. 12 KW pe luna. Vreo 40 RON, in functie de furnizor. Daca nu inca, in curand. Abonamentul e vreo 10 EUR pe luna parca. Si poti baga si free cu GeForce Now, doar ca trebuie sa iti astepti rindul si ai sesiune de doar o ora.

| DonMoldo explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu se vede calitatea la maxim și mai ales în unele locuri unde sunt foarte multe detalii se vede pixelat aici depinde și de net vreau doar sa dau un upgrade la placa video atâta tot.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DonMoldo):

Daca ai net cum trebuie si mai ales daca si cumperi subscriptie, poti sa joci la niste detalii la care nici nu visezi cu RX 580. Legat de intrebarea initiala, vezi ca in specificatiile carcasei e precizata pe undeva dimensiunea maxima a placii video acceptate, si la specificatiile placii video ai pe undeva si lungimea. Daca a doua e mai mica decat prima, ar trebui sa fie ok. happy

| Javva a răspuns:

Vezi dimensiunile carcasei pe net si compara masura placii video si vezi daca-ti incape, daca ai carcasa middle tower ar putea intra fara doar si poate, dar nu este un caz universal