| S3c0ndSh0t a întrebat:

Ce porcesoare sunt mai bune? Intel sau AMD? Eu am un Intel Core 2 Duo E7300 si nu fac mare lucru cu el...Pe net am vazut ca AMD este superior Intelului cu mult.Si AMD este mult mai ieftin la pret decat INTEL. Voi ce parere aveti?

10 răspunsuri:
| Gabriel892 a răspuns:

Intel domina amd-ul de aproape 6 ani de la primul procesor Core 2.Compara si tu ultimul procesor amd cu ultimul Intel si vezi diferenta si daca nu faci mare lucru cu el inseamna ca trebuie sa iti schimbi pc-ul cu unul mai slab pentru zuma si youtube ce faci tu ca il tii degeaba, eu pe un core 2 duo e6300 joc GTA 4 Crysis 2 Fable 3 Deadspace 2 etc cu totul la maxim

| brandiburu a răspuns:

Nu exista asa ceva. Nu te lua dupa faptul ca AMD prezinta frecvente cu mult mai ridicate. De fapt frecventele reale sunt mult inferioare echivalentelor Intel. Conteaza tehnologia de fabricatie, memoria Cache, temperatura la care lucreaza procesorul, etc.
La toate acestea Intel bate de departe.

| brandiburu a răspuns:

@X - "Eu stiam altceva big grin.Pentru inceput ca AMD e cel mai slab [Am avut o unitate veche care am dat-o doar pentru ca avea procesor Intel, iar pe dansu nu il interesa AMD pentru ca nu sunt bune]. Apoi stiu ca intre Intel si Pentium este ceva concurenta big grin. Adica Intel ar fi al 2 lea cel mai bun, iar cel mai bun ar fi Intel Pentium big grin.Sau ca Intel duo core ar fi iar buna, sau indel i3-i7 big grin cam atat stiu eu big grin.M-am informat inainte sa imi iau un laptop si are procesor Intel Pentium si totul e roz"

Ai facut un ghiveci total. Intel produce procesoare Pentium. Ce spui tu e ca si cum as spune eu ca intre Coca si Cola este concurenta desi discutam despre produsul unei companii.
Intel Pentium este o denumire care include procesoare de la vechile Intel Pentium MMX pana la mult prea scumpele i7.
Teoretic, cea mai usoara clasificare, la Intel, este:
- MMX (Pentium II)
- Pentium III (in general cele care sunt duse undeva la 800-900 MHz)
- Pentium IV (cam tot ce a depasit acele frecvente).
Dupa o perioada s-a renuntat la prelungirea Pentium V sau VI si s-a trecut la DualCore (2 nuclee), Core2Duo (2 nuclee), Core2Quad (4 nuclee), iar mai recent au aparut i3, i5 si i7 care sunt, teoretic, mai bune si mai scumpe in ordinea asta.

In ziua de astazi nu mai conteaza frecventa procesorului. Poti sa ai un procesor Intel Pentium la 3.5 GHz, e mult mai slab decat un Dual Core la 1, 8 GHz (e simplu, al doilea are 2 nuclee care calculeaza mult mai rapid, are tehnologie de fabricatie mult mai noua si mai buna, incap mult mai multi tranzistori, are FSB mult mai ridicat, are cache memory mult mai ridicat, etc etc).

Asa ca, daca nu vreti sa va pierdeti prin tot felul de scheme si calcule, incercati sa tineti minte de clasamentul pe care l-am facut mai sus. E practic cea mai usoara cale de a stii cam ce sa cumparati, la ora actuala.

| dadonexus a răspuns:

Un amd x6 este mai ieftim decat un i7 pentru ca intelul reprezinta calitate plus ca amd'ul nici nu isi foloseste toata puterea in full load.

| Eღilia62 a răspuns:

LOL "Porcesoare".Te rog corecteaza intrebarea!

| 334499 a răspuns:

Neee.amd e mai slab happy cel putin unele jocuri sunt mai optimizate pentru Intel. de ex gta 4 ii merge cuiva cu un dual core de 2.8 mai bine decat mie cu un quad core amd de 2.9 iar la placa video si ram stau mult mai bine, 1 gb gts240 fata de un gt220 512 mb respectiv 3 gb ram fata de 2gb. Daca ar fi sa mai aleg o data acum as alege fie un i3 ori un i5 care sunt mai peste toate quad core-urile amd-ului

| Cristian523 a răspuns:

Nu se compara.Nustiu ce ai vazut tu dar Intel este peste AMD. nu stiu ce ai comparat. poate un procesor din clasa media de la Intel cu unul aproapre de varf a celor de la amd.

| Crivi a răspuns:

Nu pre e sup...pentru ca daca te uiti la cache ...intel matura pe jos cu amd

| Anonymous989 a răspuns:

Salut! Si Intel si AMD au probleme lor. AMD este mult mai puternic decat Intel doar ca SE INCALZESTE FOARTE TARE si de aia se mai blocheaza. Colerul care ti-l da in pachet odata cu procesorul este unul foarte prost. Intreaba pe oricine care lucreaza cu pc-urile si o sa vezi ca o sa iti raspunda la fel ca mine. AMD este foarte rapid, puternic doar ca se incinge si are mai multe sanse sa se strice. Intel e mult mai stabil, nu se infierbanta iar sansele sa se strice sunt foarte mici. Eu voi ramane mereu la AMD, e mult mai ieftin si mai puternic. Daca iti iei si tu unul ai grija sa iti iei un coler (gen ventilator)
foarte bun si atunci vadeveni mai bun decat un Intel si isi va pastra o temperatura normala. Fundita?

| pse2 a răspuns:

Eu stiam altceva big grin.Pentru inceput ca AMD e cel mai slab [Am avut o unitate veche care am dat-o doar pentru ca avea procesor Intel, iar pe dansu nu il interesa AMD pentru ca nu sunt bune]. Apoi stiu ca intre Intel si Pentium este ceva concurenta big grin. Adica Intel ar fi al 2 lea cel mai bun, iar cel mai bun ar fi Intel Pentium big grin.Sau ca Intel duo core ar fi iar buna, sau indel i3-i7 big grin cam atat stiu eu big grin.M-am informat inainte sa imi iau un laptop si are procesor Intel Pentium si totul e roz laughing