anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intampla daca pui mai multi gb ram decat trebuie, spre exemplu, laptopul meu accepta 4gb dar daca incerc sa ii pun 6 sau 8gb, ce se va intampla?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

De obicei, placile de baza sunt astfel proiectate incat din tipul de memorie folosita sa poata gestiona (folosi) capacitatea maxima cat incape in sloturile de memorie.
Exceptiile sunt rare, cazuri in care ori viteza de lucru a memoriilor este mai mare decat ceea suportata de placa de baza, ori BIOS-ul va "vedea" doar atat din memoria RAM, cat i-a fost programat de fabrica.

| RxTx a răspuns:

Poti sa pui o herghelie de ram
Acum bios-ul este posibil sa nu recunoască de cat 4gb
Sau 2gb

Asa ca degeaba pui tu o grămadă de ram la un calculator care știe doar 64MB

Totul depinde de NorhBridge
Este un circuit integrat dedicat un fpga pe placa de baza care face legătura între RAM procesor si ShutBridge ce de ocupa cu restul

Asa ca daca acest circuit integrat NorthBridge recunoaște maxim 2GB degeaba pui tu 16GB

Eu dețin niste calculatoare care au 32 procesoare fizice 32 obiecte cpu
Dar degeaba pentru că în anul 2002 când au fost plăcile astea de baza inventare
Atunci maxin erau 2GB ram pe rackuri niste sertare in care se infigesu placi de ram sa faca 2gb cred ca am 4Kg de placi de ram care fac 2gb

Asa ca degeaba pui tu mult ram ca e posibil sa nu il vadă pe tot placa de bază

| RxTx a răspuns:

Caută
data sheet catalog
pentru procesorul respectiv pentru ca scrie clar acolo cat ram poti sa ii pui maxim

Mai cauta datasheet catalog pentru northbridge-ul respectiv sa vezi multe informații

| RAY a răspuns:

Nimic,pentru ca nu citeste mai mult, simplu

| Mosotti a răspuns:

Ori nu recunoaste deloc memoria, ori iti vede doar 4 GB, una din doua, nu am testat insa, sa vad care din ele.

| Cozmea022004 a răspuns:

Nu se poate sa nu accepte mai putin decat vrei sa pui, decat daca nu ai destule slot-uri sau nu ai cumparat modelul potrivit de ram

| RxTx a răspuns (pentru Cozmea022004):

Intr-un singur slot poți sa pui sertare întregi de 20Kg de ram pline ochi

De acolo din slotul respectiv pleacă o panglică iar această panglica poate sa plece pe un rizer care are 2 sertare pe fiecare sertar mai multe bank-uri rafturi in care ai mufe pentru memoria ram

Am lucrat la o bancă si asa aveam eu la banca 32 procesoare fizice si mufa trasa din slotul memoriei ram si acolo o herghelie de memorii ram

Fizic se poate

Important este sa si vrei

Sau sa iti recunoasca NorthBridgr-ul

Totul tine de bios
Si de circuitul acesta integrat NorthBridge

Până și in cazul bios-uri exista bios-uri standard pentru anumite procesoare
Daca circuitul integrat si procesorul stiu sa citească

ATENȚIE SCRIE IN FIȘA TEHNICĂ A RESPECTIVULUI OROCESOR CÂT RAM PERMITE

CAUTĂ FISA TEHNICA A PROCESORULUI

| Cozmea022004 a răspuns (pentru RxTx):

That s awsome

| Ornato a răspuns:

Pai daca adaugi mai mult ram decat 4gb, programele, jocurile, aplicatiile vor rula mai bine.

| RAY a răspuns (pentru Ornato):

Omule daca nu citeste mai mult de 4g cum sa mearga jocurile mai bine

| RxTx a răspuns (pentru RAY):

Poate ca fizic atat procesorul cât si Northbridge-ul cât și placa de baza stiu cunosc 16GB doar ca biosul nu fusese dezvoltat in momentul vânzării acelui produs în așa fel în cât să poată recunoaște 32GB așa că poate că acum ai o șansă ca fabricatnul să fi realizat fabricat intre timp o noua versiune de bios care sa poata recunoaste 16GB
asa ca tu trebuie sa intri pe site-ul fabricantului si sa dai upgrade bios
udate bios
ugrade bios
au fabricatnii ultima versiune de bios pe site-ul lor pentru produsul tau
apoi exista posibilitatea sa il faci sa recunoasca
dupa upgrade de bios

Urmeaza pasii acestia verifica dacă la acel procesor se pot pune mai mult de 4GB
apoi verifica daca la acel NorthBridge merg mai multi GB
apoi vericia daca fabricantul produsului tau ti-a pus la dispozitie upgrade de bios si fai upgrade

| anonim_4396 explică (pentru RxTx):

La un pentium 4 incerc vreo 20 sa ii bag, cu 4 sloturi de ram si vreo 5gb ram laughing

| RxTx a răspuns (pentru anonim_4396):

Intereseazăte dinainte despre capacitatea procesorului respectiv
Cat ram permite
Degeaba pui tu o herghelie de ram daca acel procesor nu știe sa il folosească