| cozmalau a întrebat:

Ce se intampla daca pun la un amplificator de 8 ohmi si 1 w o boxa de 8 ohmi si mai multi w (nu vad cat scrie deoarece e sters doar w se vede dar stiu ca are mai mult decat 1 w fiindca e o boxa mare)?
Se strica placa de sunet a playerului?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se poate arde finalii chiar acum 2 zile am patit-o eu, am legat un woofer mai mare pe un 5.1 a mers vreo 10 minute dupa care mi s-a dus bassul deci mi s-a ars finalul de pe partea wooferului.

| SuicideSilence a răspuns:

Amplificatorul nu o sa pateasca absolut nimic. difuzorul nu o sa poata "canta" la puterea lui maxima, dar asta nu inseamna ca amplificatorul are de suferit. cum a spus si XtReMee este posibil sa se auda obstructionat.
problema era daca impedanta (ohmi) difuzorului era mai mica decat cea a amplificatorului. abia atunci erau sanse (scazute ce-i drept) sa arzi amplificatorul

| XtReMee a răspuns:

Nu pate nimic crede-ma ma ocup de multi ani cu constructii boxxe dar daca amplf e de 1 w si difuzorul de sa sikem de 5 nu o sal duca cum trebuie adica cand dai la maxim o sa sune obstructionat

| cozmalau explică (pentru XtReMee):

Dar nu se arde amplificatorul cumva? sau telefonul
?

| cozmalau explică:

Ok deci nu se intampla absolut nimic cu telefonul daca fac aceast sistem audio nu?
multumsesc mult