| Anonimulnecunoscut1000 a întrebat:

Ce se poate întâmpla dacă bagi la încărcare o baterie de 9V Pe care scrie Don't not rechatge (Nu reîncărcați) adică se spune că poate exploda dar cat de MARE POATE fi RXPLOZIA totuși NU ARE DECAT 9V?

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O baterie se poate exploda DOAR de la supraincalzire (daca se pune pe sursa de caldura sau se incarca cu un curent prea mare, care o supraincalzeste).

| darrio2007 a răspuns:

Nu ai vrea sa fii langa o baterie daca explodeaza. Daca iti sare ceva in ochi de la ea, risti sa ramai orb.

| Anonimulnecunoscut1000 explică (pentru darrio2007):

Ha va va pai eu deja port ochelari

| darrio2007 a răspuns (pentru Anonimulnecunoscut1000):

Schimba-i. La cum ai scris acum, cred ca nu sunt pentru ochii tai.

| sierra1 a răspuns:

La încărcare o baterie de 9V Pe care scrie Don't not rechatge. cat de MARE POATE fi RXPLOZIA"

suficient cât să-și scoți măcar un ochi

| Anonimulnecunoscut1000 explică (pentru sierra1):

Pai eu port ochelari

| sierra1 a răspuns (pentru Anonimulnecunoscut1000):

Foarte bine faci că porți. Foarte rău ce pui la incărcat ce NU trebuie pus

| Wr3nch a răspuns:

Hai să îți zic o schema: pierzi vremea degeaba ca nu se va incarca. Da un ban in plus, ia una reicarcabila, si incarc-o pe aia cat vrei.

| Cousteau a răspuns:

1. Un încărcător-rapid poate face ca explozia unei baterii de "doar 9" volți să-ți incendieze întreaga locuință!
2. Poți reâncărca bateriile alcaline de cel puțin 50 de ori, cu un alimentator cu amperaj foarte mic. Ai grijă ca în baterii, înainte de reâncărcare să ai minim 30% din capacitatea bateriei și nu lăsa bateriile nesupravegheate în timpul încărcării. Verifica din 5 în 5 minute ca bateriile să nu fie fierbinți! Succes.

| Anonimulnecunoscut1000 explică (pentru Cousteau):

Mulțumesc dar pe ea scrie Don't not recharge adică nu reincarca

| Cousteau a răspuns (pentru Anonimulnecunoscut1000):

Eu ți-am făcut o recomandare pe baza legilor fizicii acceptate, iar tu poți decide cum cheltui, sau economisești banii.