| nukeyly a întrebat:

Ce situatii pot aparea cand se intrerupe firul de nul instalatie trifazica, ex1 la bloc 3 apartamente fiecare are o faza din 3(ap1-f1+N ap2-f2+N ap3-f3+N)_ex2 un tablou pe 380v si pica nulul undeva in tablou sau afara pe stalp.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Circuitul nu se inchide și rămâi cu trei faze. Deci nimic (rău). Cred că n-ai nici un consumator trifazic

| calinm2019 a răspuns:

Este o situatie periculoasa.In anumite situatii in functie de consumatori si de tipul de instalatie electrica o sa ai un retur de faza pe firul de nul.Practic o sa primesti 380V in loc de 220V.
Am intalnit situatii cu masini CNC cu electronica arsa pentru ca un idiot de electrician a pus o siguranta automata separata pe neutru in tabloul principal.
Orice consumator monofazic care este conectat la o faza diferita va trimite faza respesctiva pe firul de neutru sau nul.
Se salveaza doar cine are o impamantare buna si nulul de lucru legat la impamantare, instalatiile vechi adica.

| StuparoiuAlex a răspuns (pentru calinm2019):

Bună ziua! Poate sa îmi spună și mie cineva ce siguranta sa folosesc în tablou trifazic ca să nu am probleme cu întreruperea de nul și sa nu prăjesc tot prin casa?