Da! USB3 merge pe USB2 dar cu viteze mai mici. Spre deosebire de altii (care s-au nascut alaltaieri) eu m-am lovit de firma Western Digital de aproape 30 de ani. Este una din cele mai bune firme din lume de atunci cand A_DATA nu exista. Oricum citeste pe aici: https://ssd.ro/producatori-de-ssd-uri/
Nu ai zis ce capacitate.
Am configurat un SSD extern pe usb 3.0 /3.1
Eu unul optez mereu pentru hdd-uri, ssd de la WD sunt pioneri si nu fac ace brice si carice ca Samsung de exemplu, cand esti concentrat pe un anumit lucru il faci bine!
De luat in calcul ar fi si de buget : A-DATA
Alta marca care mie unul nu-mi inspira incredere dar pare ca vand bine sunt : Seagate
USB 3.0 merge pe 2.0 dar la viteza de 2.0!
Da, merge pe USB 2, doar ca mult mai lent (mai lent decat un hard disk normal).
Eu am cumparat o carcasa/adaptor USB 3.1 de pe Wish.com si un SSD M.2 SATA de la Samsung (din magazine oficiale) si mi-am facut singur stick de 2 TB. Poti sa-l faci doar de 512 GB sau cat vrei tu.
Pret rack, link?
Https://www.wish.com/......12d1d5be2a
Atentie ca este B-key. Daca-ti trebuie M-key, e mai scump.
Ma rog, la mine a rentat ca atunci cand am cumparat n-am platit vama si TVA, acum se platesc ambele pentru produse din China.
Deci vezi daca nu iesi mai ieftin de la un magazin din Romania.
Eu lucrez de ani de zile cu SSD-uri de la Samsung si nu s-a defectat niciunul.
Merge pe USB 2.0, insa vei putea copia pe el
cu maxim 480Mbps, adica 60MB/s (chiar daca presupunem ca faci copierea de pe un SSD foarte rapid ).
Pe USB 3.0 viteza de transfer ar fi 5Gbps, adica 640 MB/s
(640 este viteza maxima pentru orice SSD pe interfata SATA)
De evitat sunt Intenso, Hama, HikVision, Apacer, ADATA***, Biostar, Transcend, GoodRam, TeamGroup, Toshiba (Toshiba nu mai sunt ce erau acum 10-15 ani)
***ADATA (uneori si TeamGroup si GoodRam) au specificatii bune, insa vin foarte multe defecte din fabrica. Sau se defecteaza repede.
Nu zic ca toate sunt oribile, insa cele de mai sus nu sunt marci cu care sa mergi la sigur, sa dormi linistit.
De recomandat: Samsung, HP, PNY, Corsair, WD, Gigabyte, Seagate, Kingston (dar au viteze mai mici decat ceilalti in general).
Crucial, SiliconPower, Patriot, sunt decente, dar nu merita puse la egalitate cu cele de mai sus...
Eu am Samsung de 3 ani in PC,
in laptopuri am HP-uri,
mai am un PNY intr-un sistem mai vechi,
si luni trebuie sa imi ajunga un Gigabyte de 1TB pentru noul sistem.
Baga orice ssd, scapa de HDD caci daca e vechi o sa ai batai de cap..merge usb3 pe usb 2 dar o sa ai viteza mai mica.