Pentru lucru de grafica este bun orice calculator cu monitor mare (minim 19", dar poate fi si un televizor).
Ca program, Gimp este excelent, se poate folosi si sub Linux.
Nu recomand tableta grafica, fiindca costa mult, e greu de purtat si nu se poate configura dupa plac.
Deseneaza cu mouse-ul de ani de zile, nu se pune problema de experienta. Totusi, nici nu se compara cu creionul. Mouse-ul este unul din motivele pentru care caut alternative. A incercat cu degetul, dar degeaba, nu are aceeasi precizie ca un varf. Tabletele grafice mi s-au parut cea mai buna alternativa din 3 motive:
- pen-ul;
- folosesc spatiul de stocare de pe PC/laptopul conectat;
- compatibilitatea cu soft-uri.
Nu ma intereseaza absolut nicio varianta cu mouse. Am vazut persoana pentru care caut desenand si cu mouse-ul, si cu creionul (ma refer la creion clasic, nu la pen-uri). Am vazut ca ii e mult mai comod sa tina creionul decat mouse-ul, are o mai mare libertate de miscare, viteza este mai mare, etc... din toate punctele de vedere, lucreaza mai bine cu creionul decat cu mouse-ul. Deci mouse-ul este exclus.
Am gasit o tableta grafica cu ecran relativ mare (21") si referinte bune
https://www.emag.ro/......DSGYM8BBM/
Orice de la Wacom, nu chinezarii precum Huion sau Xp-pen deoarece am observat ca-i "hit or miss" cu ele.
Sau ma rog, mergi pe propriul risc daca ei orice altceva decat Wacom
Iei*