Sincer nu pot sa iti zic nimic sigur... dar stiu ca cititul iti dezvolta memoria mult si aici pot da un exemplu: in generala am avut un coleg care in clasa. a 3-a a invatat tot Luceafarul pe dinafara, iar prin clasele 5-8 isi invata lectiile in clasa si le stia perfect la tabla. Ori e de la faptul ca si-a pierdut 3 luni sa invete o poezie uriasa ori asa e el, cu memoria mai dezvoltata.
Oricum daca vrei ceva mai sigur si simplu poti incerca pastilele minune care iti maresc puterea de concentrare si automat devii mai destept asa...
Bafta.
Cand spunem despre o persoana ca este desteapta vorbim de fapt de cantitatea mare de conostinte pe care o poseda. Pentru a acumula aceste cunostinte bineinteles ca trebuie sa citesti mult(si nu doar romane de dragoste sau reviste despre masini/moda), vezi documentare etc. Uite spre exemplu poti avea un bagaj de cunostinte mai mare doar intr-un singur domeniu, dar in care sa fi expert iar lumea te va aprecia foarte mult pentru asta!
Sandule, vesti proaste.Natura asta imparte cam aiurea inteligenta. Unii nu capata nici un gram, altora le iese pe urechi. Daca nu ai de prima data, nici ca o sa ai vreodata.Sorry.As fi vrut sa te ajut, dar nici mie nu-mi da pe aláturi